Top témák  •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   • 

Itt az új Budapest Bár - így lehet cigányzenekarral ABBA-dalt játszani

Itt az új Budapest Bár - így lehet cigányzenekarral ABBA-dalt játszani

Már nem lehetett sokáig halogatni a saját dalokat és a még az eddigieknél is táncosabb hangzásvilágot – Farkas Róbert, a Budapest Bár alapítója szerint a zenekar legújabb, Húszezer éjszakás kaland - Volume 5 című lemeze fordulópontot jelent a formáció életében. Ez az első anyag, amin a szokásos régi magyar dalok feldolgozásai mellett van direkt ide írt szerzemény, továbbá amin feltűnik egy David Bowie-, és egy ABBA-szám is. A hegedűművész kommentálja az új dalokat.

2014. április 21., hétfő, 10:00 7 hozzászólás

"L. Simon László kitrükközött az örökségemből" - saját öccse perli a volt államtitkárt

Simon Gábor szerint kulturális tisztségviselő bátyja kiforgatta őt több százmillió forintot érő örökségéből. Azt állítja, a szerződésben, amit bátyjában bízva aláírt, egészen más szerepelt, mint amit megbeszéltek. L. Simon László egy volt államtitkár ügyvédi irodáján keresztül bonyolíthatta le az ügyletet. A polgári perben zárt tárgyalást rendelt el a bíróság.

28 perce

Ugyanaznap született, mint halt meg - az egész világ ünnepli videóval

A világon minden nap tizenöt tudományos írás jelenik meg Shakespeare-ről, és még egy könyv is. Vagyis évi 5475 tanulmány és 365 könyv. Szédületes, miközben Shakespeare életműve mindössze harminchét drámai műből áll. 450 éve április 23-án született (és 398 éve ugyanezen a napon halt meg) a Rómeó és Júlia és a Hamlet szerzője. A világ ünnepel.

52 perce

"Budapest közhely, Budapest csoda" - itt a legfrissebb dal a fővárosról

A PMK tagjai úgy gondolják, a budapestiek nem a Bazilikát, hanem az utcaneveket és a falfirkákat látják nap mint nap, ezért ezekből írtak dalt. Videó.

1 órája

Sárga virágokkal búcsúztatták el García Márquezt

Szakadó esőben, zenével búcsúztatták kedden hazájában, Kolumbiában Gabriel García Márquez Nobel-díjas írót. Mexikóvárosban, ahol évtizedeken át élt, már hétfőn megtartották a gyászszertartást.

1 órája

Mit tett Gábriel a birodalmi sas nélkül?

A Szabadság térre tervezett világháborús emlékmű a német megszállás utáni magyar áldozati szerepet emelné ki. Megnéztük azonban az 1944 tavaszán megjelent apróhirdetéseket, azaz, hogy mit is tett „Gábriel” a megszállás előtti napokban.

16 órája

Nem tudni miért, de távozik a Concertgebouw vezető karmestere

A Királyi Concertgebouw Zenekar, a menedzsment és a vezető karmester, Mariss Jansons "kifogástalan viszonyban" és "mély kölcsönös tisztelettel" válnak el egymástól, a távozás okát nem nevezték meg.

16 órája

A szülők rögtön jelezték, hogy "hűha" videóval

Robbie Williams budapesti swing koncertjén a rákosligeti ének-zene tagozatos általános iskola húsz diákjával együtt fogja énekelni Frank Sinatra régi dalát, a High hopes-ot.

17 órája

Legendás szinkronhang veszi át Szabó Gyula helyét videóval

Gera Zoltán Kossuth-díjas színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Szabó Gyula helyére – közölte a Nemzeti Színház. Gera Zoltán szinkronizálta többek között Walter Matthaut és ő a Dallas sorozat Jockjának is a magyar hangja.

19 órája

Hidegháborús thrillert forgat Tom Hanks és Steven Spielberg

Az egyelőre cím nélküli DreamWorks alkotásnak Spielberg és Marc Platt a producerei, de Spielberg állítólag a rendezői feladatokat is szívesen magára vállalná.

19 órája

Szégyen a Trafó színpadán

Április 29-30-án, illetve május 1-2-én utoljára látható Mundruczó Kornél és a Proton Színház nagysikerű Szégyen című előadása a TRAFÓ-ban.

19 órája

Meghalt Komlóssy Erzsébet operaénekes

Életének 81. évében, kedden elhunyt Komlóssy Erzsébet Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze - közölte az intézmény.

19 órája

Rosszul lett Kiss Tibi egy forgatáson

A Quimby énekese súlyos gyógyszerallergiás rohamot kapott a Propaganda című televíziós műsor felvételén. A beszélgetést félbeszakították, a műsor után tervezett koncertet sem tudták megtartani.

20 órája

Jó hír érkezett a Tigris és sárkány rajongóinak

Film készül minden idők egyik legsikeresebb ázsiai filmje előtörténetébő: a The Green Destiny (A Zöld Végzet) című moziban ismét Michelle Yeoh ölti magára a női harcos, Jü Su Lien szerepét. A film előkészületei már folynak.

21 órája

Újabb film készül Steve Jobs életéből

Danny Boyle Oscar-díjas brit filmrendező forgatja az új Steve Jobs filmet, a Sony Studio tervei szerint az életrajzi film Aaron Sorkin forgatókönyve alapján készül.

21 órája

Megint lesz "Ki nyer ma?"

„Ki nyer ma? Játék és muzsika tíz percben. Aki kérdez: Czigány György. Aki válaszol: ...” – évtizedekig volt hallható dél körül a Kossuth Rádióban a legnépszerűbb komolyzenei kvízműsor. Az Astoria 100. születésnapja alkalmából április 25-én újraéled.

2014. április 22., kedd, 11:45

Apja szerint csak Amy Winehouse tehetett saját haláláról

"Elbűvölő tehetség volt a lányom, szerettem volna, ha minél többen megismerik, megértik, hogyan élt a hétköznapokon, ezért írtam könyvet róla" – mondta Mitch Winehouse, a három évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt világhírű brit énekesnő, Amy Winehouse édesapja az MTI-nek Londonból adott telefoninterjúban.

2014. április 22., kedd, 11:00

"Ott csókolóztam először"

Te miért szereted a Dunát? - teszi fel a kérdést a Hív a Duna csapata, amely idén is izgalmas programokkal készül.

2014. április 22., kedd, 10:53

"Beledöglöttem volna a keserűségbe" – otthagyja Szegedet Székhelyi József

A szegedi színházban zajló számára negatív változások és a fárasztó ingázás miatt döntött úgy Székhelyi József színművész, hogy több mint tíz év után otthagyja Szegedet. A Délmagyarnak az ország állapotáról is beszélt, szerinte nem Orbán Viktor játszik a tűzzel, hanem a tűz játszik Orbánnal.

2014. április 22., kedd, 10:07

Musicalfilmet rendezett a morózus színész

A Broadwayn is taroló Jersey Boys musical filmvászonra vitelével célozta meg az újabb kasszasikert az időskori alkotásaival beskatulyázhatatlanná vált Clint Eastwood; az előzetest a húsvéti hétvégén bocsátotta ki a Warner Brothers.

2014. április 21., hétfő, 21:25

Bartók zenéjével búcsúztatják Márquezt

Posztumusz regény jelenhet meg a csütörtökön elhunyt Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai írótól, akitől Bartók Béla zenéjével és kedvenc sárga virágaival, a mexikói és a kolumbiai elnök jelenlétében vesznek búcsút hétfő délután Mexikóváros legrangosabb kulturális intézményében, a Szépművészeti Palotaként ismert színházban és operaházban.

2014. április 21., hétfő, 20:17

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X