Top témák  •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   • 

Ez volt a századforduló négyes metrója

Ez volt a századforduló négyes metrója

Sosem hitték, hogy egyszer elkészül, egész építését átszövi a politika, a városlakók mégis nagyon szeretik. Mi az? Az Ybl Miklós-emlékév alkalmából a Bazilikát jártuk be Kemény Mária művészettörténész vezetésével.

2014. április 19., szombat, 21:00 6 hozzászólás

Szabadság tér: a börtöntől a birodalmi sasig

Manapság ugyan leginkább a gyereküket a jászótérre hordó anyukák látogatják a budapesti Szabadság teret (ha nem éppen a tervezett német megszállási emlékmű építését megakadályozni próbáló civilek gyülekeznek itt), ám ez mégis a főváros egyik legerősebb jelképtartalmú területe. Nem igazán létezett hatalom, amely ne próbálta volna "birtokba venni", saját üzeneteivel megtölteni, elüldözve innen mindenki más emlékét. Megnéztük, mi mindent állítottak már a Szabadság térre.

2 órája 2 hozzászólás

HVG Hetilap Szenteltfilm - a pápák és a bibliai mozik

Ellentmondásos a pápák viszonya vallásos tartalmú filmekhez: elvárnák az alkotóktól a keresztény hozzáállást, ám ateisták műveit is felvették a Vatikán toplistájára.

15 órája Szóljon hozzá

Már halála napján elhamvasztották Márquez holttestét

Elhamvasztották a csütörtökön elhunyt Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez holttestét - közölte helyi idő szerint még pénteken Kolumbia mexikóvárosi nagykövete.

2014. április 19., szombat, 08:44

Igen, ezt egy 16 éves gyerek rajzolta

Döbbenetesen élethű portrékat rajzol az az 16 éves lány aki idén megnyerte Írország egyik gyerekeknek kiírt művészeti versenyét.

2014. április 18., péntek, 21:51

Májusban lehet licitálni a híres zongoravirtuóz elveszettnek hitt kottájára

Elárverezik Londonban Szergej Rahmanyinov orosz zongoravirtuóz és zeneszerző II. szimfóniájának kéziratát, amelyről fél évszázadon át azt hitték, hogy elveszett.

2014. április 18., péntek, 21:39

Miért bűn a Happyre fejkendőben táncolni? videóval

Támadják a vallásosok Pharell Williams Happy című számára önfeledten nevető és táncoló brit muszlimokat.

2014. április 18., péntek, 15:50

Csodás képet festettek a Madách Gimnázium tűzfalára - videó

Pompás képet festett a Neopaint csoport az erzsébetvárosi Madách Imre Gimnázium eddig üresen álló tűzfalára. Az egészről videófelvételt is készítettek, és most gyorsítva nézheti meg, hogy a Tűzfalrehab az Erzsébetvárosban elnevezésű program első helyszínén hogyan dolgoztak a festők. A kép egyébként minden jel szerint a közelben lévő Nagykörutat és a New York Palotát ábrázolja.

2014. április 18., péntek, 15:20

García Márquez félt az emberektől magyar fordítója szerint

A csütörtökön elhunyt Gabriel García Márquez egyszerre volt visszahúzódó ember, és magas politika körökben mozgó figura, akivel nagyon nehéz volt felvenni a kapcsolatot - mesélte Székács Vera, Márquez leghíresebb regényeinek magyar fordítója, aki egyszer találkozhatott a Nobel-díjas íróval.

2014. április 18., péntek, 14:26

Meghalt Kerekes Gábor fotográfus

69 éves korában elhunyt Kerekes Gábor Balázs Béla-díjas fotográfus, érdemes művész.

2014. április 18., péntek, 12:52

Hegyalja nem lesz, helyette belvárosi fesztivált rendeznének Tokajban

Az állami támogatás hiánya miatt marad el idén a Hegyalja Fesztivál, de Tokaj polgármestere nem adja fel, saját erőből próbálnak összehozni egyet – írja a Borsod Online.

2014. április 18., péntek, 11:03

Mindenki Murakami Haruki új könyvét akarja

Kilenc év óta az első novelláskötetét jelentette meg a világhírű, az utóbbi években rendre az irodalmi Nobel-díj esélyesei közé sorolt 65 éves Murakami. A vezető japán könyváruházak közül a Kinokunija már hajnali 0 órától várta a vevők rohamát, de órákkal korábban kinyitott több más könyváruház Tokióban és más nagyvárosokban is.

2014. április 18., péntek, 10:53

"Gabito kolumbiai, haza kell hozni, és itt eltemetni"

Egyelőre annyi biztos, hogy a mágikus realizmus legnagyobb mesterét választott hazájában, Mexikóban elhamvasztják, és hétfőn Mexikóvárosban, az ország első számú kulturális központjában búcsúztatják. Testvérei azt szeretnék, ha Márquezt Kolumbiában temetnék el.

2014. április 18., péntek, 09:33

"Nem a csüggedés, hanem a derűs világszemlélet" – üzenet húsvétra

Közös húsvéti üzenete van a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a Magyar Katolikus Egyháznak: a legszebb ajándék maga a világra születő emberi élet, amelyet "örömmel kell fogadnunk, és felelős szeretettel kell gondoznunk, mert minden ember örök boldogságra hivatott".

2014. április 18., péntek, 06:42

Három napig gyászolják Gabriel García Márquezt

Egész Kolumbia sokkal tartozik neki – mondta a csütörtökön elhunyt íróról a kolumbiai államfő és utasítást adott, hogy eresszék félárbocra a nemzeti lobogót minden közintézményben.

2014. április 18., péntek, 05:12

Meghalt Gabriel García Márquez

Meghalt García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író – közölték csütörtökön családjához közel álló források.

2014. április 17., csütörtök, 22:22

Jövőre újra februárban lesz az Oscar-gála

Idén márciusban tartották, jövőre azonban újra februárban rendezik meg az Oscar- gálát – jelentette be az amerikai filmakadémia csütörtökön.

2014. április 17., csütörtök, 20:51

Miért kell a gyerekekkel megutáltatnunk az olvasást?

Befeszült, konzervatív kisdiákok, tanácstalan szülők, érettségi és felvételi horror, nem gyerekeknek való kötelező olvasmányok. Lexikális tudás vagy kreativitás? Trónok harca vagy Jókai? A Fiatal Írók Szövetségének Mesebeszéd 2. című gyermekirodalmi szimpóziumán jártunk.

2014. április 17., csütörtök, 20:30 13 hozzászólás

Megmutatja érzékeny oldalát a parlament volt MSZP-s alelnöke

Egy pesti New Yorkban címmel nyílt kiállítás az angyalföldi József Attila Művelődési Központban csütörtökön, ahol Mandur László fotóit láthatják az érdeklődők.

2014. április 17., csütörtök, 20:14

Mozikban is közvetítik jövő vasárnap a néhai pápák szentté avatását

Összesen húsz ország körülbelül ötszáz mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-ei szentté avatását a Vatikánból.

2014. április 17., csütörtök, 20:05

Jaguarjával oszlopnak ment és meghalt a salsa királya videóval

Puerto Rico kormányzója háromnapos gyászt hirdetett a 78 éves Cheo Feliciano hirtelen halála miatt. Munkásságát 2008-ban Latin Grammy-életműdíjjal ismerték el.

2014. április 17., csütörtök, 17:30

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X