MTI Kult

Nemes Jeles is szavazhat ezentúl arról, kik kapjanak Oscart

Az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia 683 új tagot hívott meg soraiba hat hónappal azután, hogy bejelentette, 2020-ig megduplázza női és kisebbségekhez tartozó tagjainak számát. A meghívottak között vannak a Saul fia című Oscar-díjas magyar film alkotói is: Nemes Jeles László rendező-forgatókönyvíró, Zányi Tamás hangmérnök, Clara Royer forgatókönyvíró és Erdély Mátyás operatőr.

hvg.hu Kult

Újabb izgalmas tetőmoziprogram indul Budapesten

Most a Paramount Channel legsikeresebb filmjeit láthatjuk két hónapon keresztül a főváros legmagasabban fekvő mozijában – az Amerikai szépség, a Csupasz pisztoly és a Star Trek is sorra kerül.

MTI Kult

Szőke András kapta az idei Karinthy-gyűrűt

Szőke András nélkül rengeteg fontos film nem készülhetett volna el, és "nemcsak a stand-upot teremtette meg Magyarországon, hanem a létével is bizonyos humoros életformát alkot" - méltatta a díjazottat alkotótársa, Badár Sándor.

MTI Kult

Elhunyt Csete György

79. évében elhunyt Csete György építőművész a Makovecz Imre által is fémjelzett organikus építészet egyik elindítója. Az építőművészt az MMA saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

hvg.hu Kult

Igen, Ákos is kapott Petőfi Zenei Díjat

A VOLT nyitónapján több tízezer néző előtt kiosztották a honi zeneipar legjobbjait – különböző kategóriákban – első alkalommal elismerő Petőfi Zenei Díjat. A Halott Pénz egy sok évtizeddel ezelőtt írt dal feldolgozásával tarolt.

MTI Kult

Meghalt Elvis Presley gitárosa

Elhunyt 84 évesen Scotty Moore, aki gitárjátékával nagyban hozzájárult Elvis Presley forradalmi zenei stílusának megformálásához és jelentős hatással volt egy egész zenei generációra, köztük Keith Richardsra, Jimmy Page-re és Bruce Springsteenre.

Bicsérdi Ádám Kult

Berlinig kellett utazni egy élhetőbb Magyarország képéért

Hiába került néha célkeresztbe Orbán Viktor vagy Kiss László, a Krétakör legújabb előadása, a Bánk Bán ACT nem az itthoni közéleti szennyes kiteregetése. Schilling Árpád hazai aktivistákkal létrehozott berlini projektje arról a Magyarországról szólt, amely "lakóinak" a nemzeti identitás nem más, mint a küzdelem e hely jobbá tételéért.

1 2 3 4 5 6 7
1455
A címlapról ajánljuk