Top témák  •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   • 

Mit tett Gábriel a birodalmi sas nélkül?

Mit tett Gábriel a birodalmi sas nélkül?

A Szabadság térre tervezett világháborús emlékmű a német megszállás utáni magyar áldozati szerepet emelné ki. Megnéztük azonban az 1944 tavaszán megjelent apróhirdetéseket, azaz, hogy mit is tett „Gábriel” a megszállás előtti napokban.

2014. április 22., kedd, 20:10

A pap embert ölne, a hajléktalan meg ellopná az életünk videóval

Kigúnyolt beidegződések és megelevenedő félelmek, mindez abszurd csomagolásban: csütörtökön a magyar mozikba érkezik az utóbbi évek egyik legzavarbaejtőbb filmje, a Borgman. A holland alkotás megosztja a nézőket, kritikusokat: vagy zseniális műként ünneplik, vagy értelmetlen blöffnek titulálják. Ön miként reagálna, ha egy hajléktalannak tűnő, ismeretlen férfi az ajtaján kopogtatna és egy meleg fürdőt kérne?

1 órája Szóljon hozzá

Tudta, hogy a sztepptáncnak is van világnapja?

Idén is lesz Országos Sztepptánc Fesztivál, a május végi eseményen a hazai sztepttáncosok fellépése mellett a közönség betekinthet az amerikai sztepptánc különféle stílusaiba. A májusi eseménnyel a Sztepptánc Világnapját is köszöntik.

2 órája

Kiakadt az egyház a Nobel-díjas író melegek melletti kiállásán

Magára haragította a katolikus egyházat Mario Vargas Llosa világhírű perui író azzal, hogy vezércikkben foglalt állást az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának elismerése mellett, és közben őskorinak, tudatlannak nevezte az azt ellenző katolikus egyház álláspontját.

2 órája

Osztrák díjat kap Ulickaja

Osztrák állami díjjal tüntetik ki Ljudmila Ulickaját - jelentette be Josef Ostermayer osztrák kulturális miniszter szerdán.

3 órája

Kiadatlan felvételekkel jelentkezik nyáron a Led Zeppelin

A Led Zeppelin eddig kiadatlan felvételeit tartalmazó bónuszlemezek kíséretében jelennek meg idén nyáron a legendás brit rockegyüttes első három stúdióalbumának újradolgozott változatai.

4 órája

Meglepetések az Artisjus-díj-átadón

Váczi Eszter lett az év szövegírója, a Romhányi Áron–Pély Barnabás szerzőpáros pedig az év zeneszerzője. A korábban mindig egy-egy koncertnek adományozott „az év könnyűzenei produkciója díjat” ezúttal egy fesztivál kapta. Zeneszerzői életművéért Lerch Istvánt, szövegírói életművéért pedig Bereményi Gézát részesítették elismerésben. Kiosztották az Artisjus-díjakat.

4 órája

Forgatni ment Afrikába, maláriában meghalt egy osztrák filmrendező

Elhunyt Michael Glawogger osztrák dokumentumfilm-rendező, aki éppen Libériában forgatott, amikor maláriában betegedett meg és elhunyt.

5 órája

A Bazilikánál épül a világ legnagyobb legótornya videóval

Guinness-rekord magasságú, 36 méteres tornyot építenek a Szent István-bazilikánál május végén.

6 órája

Fotó: Ez Európa legnagyobb köztéri szobra

Európa legnagyobb köztéri szobra hetvenhét tonnát nyom, és hosszabb mint egy Airbus A380-as. A mozgásban lévő repülőgépet ábrázoló szobrot a Heathrow új, kettes számú terminálján lehet majd látni júniustól. A Slipstream (Légcsavarszél) címet viselő alkotást Richard Wilson készítette.

7 órája

HVG Hetilap "Aki a Horthy-korszakot isteníti, nem tudja, miről beszél"

„Ebben a társadalomban szinte genetikus a feudális gondolkodás: vannak a pozicionáltak, és vannak a nyomorultak, akiket a vezető réteg a sárga földig lealáz, legfeljebb négyévente kuncsorog náluk a szavazatért” – mondja a HVG-nek adott interjúban Háy János író, aki szerint az utóbbi huszonöt év csak rontott a helyzeten.

7 órája

Újabb sztár mondta le oroszországi és ukrajnai koncertjeit a politika miatt videóval

Az egyik legkedveltebb amerikai intellektuális rockzenekar, a The National a jelenlegi politikai klíma miatt nem utazik el a két országba.

8 órája

A Kazinczy utcáról mikor csinál ilyet a Google?

Hangos városnéző szolgáltatást bütykölt össze a Google, bár egyelőre még csak Marseille egy részén csatangolhatunk.

9 órája

"L. Simon László kitrükközött az örökségemből" - saját öccse perli a volt államtitkárt

Simon Gábor szerint kulturális tisztségviselő bátyja kiforgatta őt több százmillió forintot érő örökségéből. Azt állítja, a szerződésben, amit bátyjában bízva aláírt, egészen más szerepelt, mint amit megbeszéltek. L. Simon László egy volt államtitkár ügyvédi irodáján keresztül bonyolíthatta le az ügyletet. A polgári perben zárt tárgyalást rendelt el a bíróság.

9 órája

Ugyanaznap született, mint halt meg - az egész világ ünnepli videóval

A világon minden nap tizenöt tudományos írás jelenik meg Shakespeare-ről, és még egy könyv is. Vagyis évi 5475 tanulmány és 365 könyv. Szédületes, miközben Shakespeare életműve mindössze harminchét drámai műből áll. 450 éve április 23-án született (és 398 éve ugyanezen a napon halt meg) a Rómeó és Júlia és a Hamlet szerzője. A világ ünnepel.

10 órája

"Budapest közhely, Budapest csoda" - itt a legfrissebb dal a fővárosról

A PMK tagjai úgy gondolják, a budapestiek nem a Bazilikát, hanem az utcaneveket és a falfirkákat látják nap mint nap, ezért ezekből írtak dalt. Videó.

10 órája

Sárga virágokkal búcsúztatták el García Márquezt

Szakadó esőben, zenével búcsúztatták kedden hazájában, Kolumbiában Gabriel García Márquez Nobel-díjas írót. Mexikóvárosban, ahol évtizedeken át élt, már hétfőn megtartották a gyászszertartást.

10 órája

Nem tudni miért, de távozik a Concertgebouw vezető karmestere

A Királyi Concertgebouw Zenekar, a menedzsment és a vezető karmester, Mariss Jansons "kifogástalan viszonyban" és "mély kölcsönös tisztelettel" válnak el egymástól, a távozás okát nem nevezték meg.

2014. április 22., kedd, 20:05

A szülők rögtön jelezték, hogy "hűha" videóval

Robbie Williams budapesti swing koncertjén a rákosligeti ének-zene tagozatos általános iskola húsz diákjával együtt fogja énekelni Frank Sinatra régi dalát, a High hopes-ot.

2014. április 22., kedd, 19:10

Legendás szinkronhang veszi át Szabó Gyula helyét videóval

Gera Zoltán Kossuth-díjas színművészt választották meg kedden a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Szabó Gyula helyére – közölte a Nemzeti Színház. Gera Zoltán szinkronizálta többek között Walter Matthaut és ő a Dallas sorozat Jockjának is a magyar hangja.

2014. április 22., kedd, 17:21

Hidegháborús thrillert forgat Tom Hanks és Steven Spielberg

Az egyelőre cím nélküli DreamWorks alkotásnak Spielberg és Marc Platt a producerei, de Spielberg állítólag a rendezői feladatokat is szívesen magára vállalná.

2014. április 22., kedd, 17:11

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X