Top témák  •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   • 

Mit tett Gábriel a birodalmi sas nélkül?

Mit tett Gábriel a birodalmi sas nélkül?

A Szabadság térre tervezett világháborús emlékmű a német megszállás utáni magyar áldozati szerepet emelné ki. Megnéztük azonban az 1944 tavaszán megjelent apróhirdetéseket, azaz, hogy mit is tett „Gábriel” a megszállás előtti napokban.

2014. április 22., kedd, 20:10

Megfilmesítik J. K. Rowling felnőtteknek szóló regényét

Háromórás minisorozatot készít J. K. Rowling első felnőtteknek szánt regényéből, az Átmeneti üresedésből a BBC és az HBO.

8 órája

Banksy graffitiket árvereznek el horribilis áron

Elárverezi Banksy, a legendás brit utcaművész több művét jótékony célra a Sincura Group néven ismert művészcsoport, amely egymilliárd forintot megközelítő bevételre számít az online aukcióból.

9 órája

A függetlenség ára: egy korszak lezárul Budapesten

Alig két évvel azután, hogy távozott az Erzsébet térről, most végleg megszűnik a Gödör Klub, ez pedig egyben egy kultúrtörténeti korszak végét is jelenti. A Gödör mögött álló két kulcsfigurával, Filep Ákos klubvezetővel és Maróti Dániel zenei programszervezővel beszélgettünk kis magyar kulturkampfról, állami senki földjéről és zsarolásról.

9 órája 1 hozzászólás

Hamis a XVI. Lajos vérébe mártott zsebkendő

"Rendkívül valószínűtlen", hogy XVI. Lajos, a francia forradalmárok által kivégzett király vérébe mártották volna azt a zsebkendőt, amelyet egy díszes lopótökbe rejtve őriz egy olasz arisztokrata család - állapította meg egy új vizsgálat.

10 órája

Magyar klipet jelöltek egy nemzetközi díjra - itt lehet szavazni

Rangos nemzetközi díjra jelölték az Irie Maffiát. A reggae és a dancehall elemeit mindenféle mással keverő népszerű hazai csapat Feeling Great című klipje a legjobb dal kategóriában esélyes a Berlin Music Video Awards 2014-en.

14 órája

Ilyen, amikor Fluor Tomi Hiperkarmát énekel

Fluor Tomi az MR2 Akusztik keretében dolgozta fel a Hiperkarma Lidocain című számát. Az énekes generációs lemeznek tartja a Hiperkarma első, cím nélkül megjelent lemezét, amelyen a Lidocain is szerepelt. Videó.

15 órája

Erős szezont ígér Gerendai a holnap nyitó Parkban

Kiscsillag és ZUP koncertjével nyitja meg harmadik szezonját pénteken a Budapest Park, amely új arculatot kapott.

15 órája

Vérszerződést kötött a VOLT Produkció és az MTVA

A Petőfi Rádió-utánpótlás tehetséggondozásaként indul a szigetes VOLT Produkció és az MTVA közös projektje, a Nagy-Szín-Pad!, mely pénzinjektálással és fellépési lehetőséggekel segít 15 kiváltságos magyar popzenekart.

16 órája

Ennél viccesebbet ma biztos nem látott: kínos baki csúszott a Duna TV műsorába videóval

A Duna TV Kívánságkosár című műsorának minden bizonnyal a legemlékezetesebb epizódrészlete látható az alábbi videón. A technikus véletlenül benne maradt a háttérben, amikor Korda György produkciója után beadták a műsorvezetőt. A háttérben dolgozó munkatárs leleményesen próbálja megoldani, hogy a nézők mégse lássák meg.

16 órája

Meghalt a legendás lengyel író és háborús ellenálló

Tadeusz Rózewicz 92 éves volt. A háború rettenetes tapasztalatai birtokában alakította ki művészi hitvallását, amely szerint többé nem lehet olyan verseket írni, mint korábban.

17 órája

Példátlan műkincslopás: eltűnt egy Csontváry

Több hete tűnt el a debreceni MODEM raktárából Csontváry Kosztka Tivadar és Nemes Lampérth József egy-egy alkotása, de a százmilliós műkincsek eltűnéséről a nyilvánosságot nem értesítették.

18 órája

Dörner keresztet állíttat az Újszínházban

Dörner György szeretné feléleszteni az "Európában feledésre ítélt kereszténységet", ezért fakeresztet állíttat az Újszínházban.

19 órája

A Duran Durannal dolgozik John Frusciante

A veterán angol popzenekar új lemezén a Red Hot Chili Peppers volt tagja gitározik. Hogy a turnéra is elkíséri-e a Duran Durant John Fruscinate, még nem tudni.

21 órája

Vidnyánszky is megnézné az Alföldi-filmet

Ma mutatják be Salamon András dokumentumfilmjét, melyet Alföldi Róbert utolsó Nemzeti Színház-beli hónapjairól forgatott. A mostani színházigazgató is tervezi, hogy megnézi a filmet.

21 órája

Pulitzer-díjas történész-újságíró jön Budapestre

Anne Applebaum történész-újságíró tart új könyvéről előadást Budapesten pénteken délelőtt. A Vasfüggöny - Kelet-Európa megtörése 1944–1956 című könyvében a kelet-közép-európai országok háborút követő történetét hasonlítja össze a Pulitzer-díjas író.

23 órája

Ma startol a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A ma induló budapesti könyvfesztivál díszvendég országa Törökország lesz, a díszvendég író pedig Sofi Oksanen.

2014. április 24., csütörtök, 06:03

A pap embert ölne, a hajléktalan meg ellopná az életünk videóval

Kigúnyolt beidegződések és megelevenedő félelmek, mindez abszurd csomagolásban: csütörtökön a magyar mozikba érkezik az utóbbi évek egyik legzavarbaejtőbb filmje, a Borgman. A holland alkotás megosztja a nézőket, kritikusokat: vagy zseniális műként ünneplik, vagy értelmetlen blöffnek titulálják. Ön miként reagálna, ha egy hajléktalannak tűnő, ismeretlen férfi az ajtaján kopogtatna és egy meleg fürdőt kérne?

2014. április 23., szerda, 20:30 Szóljon hozzá

Tudta, hogy a sztepptáncnak is van világnapja?

Idén is lesz Országos Sztepptánc Fesztivál, a május végi eseményen a hazai sztepttáncosok fellépése mellett a közönség betekinthet az amerikai sztepptánc különféle stílusaiba. A májusi eseménnyel a Sztepptánc Világnapját is köszöntik.

2014. április 23., szerda, 18:52

Kiakadt az egyház a Nobel-díjas író melegek melletti kiállásán

Magára haragította a katolikus egyházat Mario Vargas Llosa világhírű perui író azzal, hogy vezércikkben foglalt állást az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának elismerése mellett, és közben őskorinak, tudatlannak nevezte az azt ellenző katolikus egyház álláspontját.

2014. április 23., szerda, 18:40

Osztrák díjat kap Ulickaja

Osztrák állami díjjal tüntetik ki Ljudmila Ulickaját - jelentette be Josef Ostermayer osztrák kulturális miniszter szerdán.

2014. április 23., szerda, 18:03

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X