Bödőcs Tibor: "Én azt mondom, hogy aki lop, azt ne kíméljük"
Kult

Bödőcs Tibor: "Én azt mondom, hogy aki lop, azt ne kíméljük"

A Rádiókabarénál cenzúrázták, a Showder Klubból hamar kivált, Bödőcs Tibor a Comedy Centralon most harmadik önálló estjét mutatja be, amelyet ezúttal Londonban vettek fel – nem véletlenül. A politikai humor és a bukolikus kocsmai történetek között egyensúlyozó stand upos annyi pénzből forgatott, amennyibe az MTVA-nál a kávé kerül, és azt is tudja, Fábry nem éppen a politikai poénjai miatt szereti, de ahol megalkuvást szimatol, onnan menekül. Interjú.

Németh András Kult

Brezsnyev adott utasítást Gagarin likvidálására?

Bármilyen hihetetlen, 2013-ig nem készült szovjet vagy orosz mozifilm a kozmoszt elsőként megjárt űrhajósról, Jurij Gagarinról. A három éve bemutatott Első az űrben című film most kerül a magyar mozikba, a hősi eposzból azonban, bár lenne miről mesélni, sok minden kimaradt.

Szentgyörgyi Rita Kult

Fellegi Balázs: „Sajnálatos leépülésben van a klasszikus kultúra”

A basszus- és basszbariton szerepek mellett szinte nincs olyan műfaj, amelyben ne kalandozna a klezmertől a musicalig. Leonard és a többiek című estjén a Spinoza fesztiválon eredeti nyelven eleveníti meg Leonard Cohen, Jacques Brel, Paolo Conte szerzeményeit.

Lichter Péter Kult

Erre flesseltek dédszüleink – 7 remek film a negyvenes évekből

Most, hogy újra mozikba került a Casablanca, érdemes végigvenni a negyvenes években forgatott, ma is tökéletesen működő amerikai filmek legjavát. A világháború utáni időszak Hollywood fénykora volt: soha nem vettek annyi mozijegyet, mint akkor.

MTI Kult

Szobrot kapott Pom Pom - fotók

Felavatták a Pom Pomot, Csukás István író legendás mesehősét ábrázoló szobrot Kisújszálláson. Pintér Attila és Rajcsők Attila szobrászművészek alkotása rozsdamentes krómacélból készült, Pom Pom egy négy és fél méteres acéllemezekből készült fán ül.

MTI Kult

Folytatnák a Magnumot a tévében

Folytatni akarja az ABC televízió a Magnum című tévésorozatot. Az újabb epizódok a korábbi főszereplő, a Tom Selleck alakította Thomas Magnum magánnyomozó lányára fognak összpontosulni - közölte a Hollywood Reporter.

Tossenberger Tamás Kult

„Az nem empátia, hogy rosszul vagyunk mások nyomorától”

A diák-Oscar-díjra jelölt Kis Hajni úgy megy előre, hogy igazán csak egy dolgot szeretne: őszinte, önazonos filmeket vászonra vinni. Kecses humorral ragadja meg a kisemberek keserű mindennapjait, a fejében pedig még a mosdóba menet is karaktereket fejleszt. A díjak nem érdeklik, és példaképe sincs – ő Kis Hajni akar lenni, ami nagyon jól áll neki. Interjú a fiatal filmrendezővel.

hvg.hu Kult

Demenciában szenved a Monty Python sztárja

Demenciában szenved Terry Jones, így nem képes több interjút adni - ezt a komikus képviselője jelentette be azután, hogy kiderült: a brit filmakadémia (BAFTA) walesi szervezete különdíjjal tervezi kitüntetni jövő heti gáláján.

Bicsérdi Ádám Kult

Gigor Attila új filmjét az izzadságszag rontja el

Kevés magyar rendező tette fel annyira magasra a lécet első nagyjátékfilmjével, mint Gigor Attila. A nyomozó után másodjára egy hasonló humorú, ám egészen más hangulatú filmmel jelentkezett, a Kút azonban hiába hemzseg a jobbnál jobb karakterekben, túl későn kezd el szórakoztatóvá válni, és mintha a forgatókönyv a főszereplőről is elfeledkezett volna. Így viszont egy kihagyott lehetőség a Kút.

hvg.hu Kult

Magyar filmünnepet tart Berlin

HUNIWOOD néven debütál az első berlini magyar filmfesztivál. Az október 13-24 közötti 10 nap során több tucat friss magyar mozgóképes alkotást vetítenek a nagy múltú Babylon moziban és a berlini városközpontban álló CHB-ban. Az '56-os forradalom évfordulójára többek közt Gothár Péter Megáll az időjét és Vágvölgyi B. András Kolorádó Kidjét is levetítik a német fővárosban.

1 2 3 4 5 6 7
1496
A címlapról ajánljuk