MTI Kult

Szeméthadsereg Brüsszel főterén

HA Schult német művész "szemét-hadseregének" ezer harcosa a kínai Nagy Fal, a moszkvai Vörös tér, a kairói piramisok és a párizsi új Diadalív után, néhány napra Brüsszel világhírű, középkori főterén sorakozik fel.

MTI Világ

A Kreml lekenyerezné az orosz popvilágot

A Kreml összehívta az orosz popvilág elitjét, azt szeretné, hogy tétlenek maradjanak egy feltételezett bársonyos forradalom esetén - tárta fel a The Moscow Times csütörtöki számában.

MTI Kult

Kulturális városnegyed alakulhat ki Újbudán

Új intézményekkel kulturális városnegyed épülhet ki a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között Újbuda az önkormányzat szándéka szerint. Újjáéled többek között a Hadik kávéház is, de galériák, közösségi helyek is nyílnak.

MTI Kult

Decemberben nyit a Jövő Háza?

A Millenáris Kht. a program megvalósítása érdekében két közbeszerzési eljárást indított, az egyiket 800 millió, a másikat 200 millió forint keretösszeggel - jelentette be Kovács Kálmán informatikai miniszter.

MTI Kult

Zentai: az egyik legolvasottabb nemzet vagyunk

Oroszország és Paulo Coelho brazil író lesz a XII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége áprilisban. Budapestre érkezik Viktor Jerofejev és és Tatyjana Tolsztaja is.

MTI Világ

Magyar filmsiker Chicagóban

Közönségdíjat kapott Koltai Róbert filmje, a Világszám! a Chicagóban megrendezett EU Filmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió.

MTI/hvg.hu Kult

Az első képregényfesztivál Budapesten

Az új, hazai comics-reneszánsz egyik kétségtelen jele az 1. Magyar Képregényfesztivál. Az esemény április 9-én lesz Budapesten, gyűjtők, rajongók, alkotók és kiadók részvételével; ez utóbbiak több új kötet megjelenését időzítik erre az eseményre.

Hárs Géza Kult

Mégis, kinek a fényképe?

A Képek, cigányok, cigány-képek című kiállítás hétszáz fotója képet ad a... miről is? A többség viszonyáról a kisebbséghez? A cigányság önképéről? A többség cigányképéről? Vagy a média cigányképéről? Kérdőjelek nyomában a Millenáris kiállításán.

hvg.hu Kult

Talált, süllyed: Titanic fesztivál és egyéb programok

E heti ajánlatunkban ott a Hiúság vására, Thackeray klasszikus regényének filmváltozata. A Titanic filmfesztivál, amely az ázsiai filmtermésből is merít. Van még techno és művészet: Lézer Fesztivál a Planetáriumban. Levezetésként pedig Omara Portuondo koncertje a Művészetek Palotájában.

MTI/hvg.hu Kult

Utazó kiállítás egy atomtemetőről

A Greenpeace Csonka életek egy atomerőmű árnyékában címmel vándor fotókiállítással mutatja be, hogy a rádioaktív hulladék mennyire veszélyes lehet az emberre és környezetére. Pakson nem adtak helyet a kiállításnak, ezért azt kamionban mutaják be az ország több helyszínén.

MTI Itthon

Elhunyt Kertész Erzsébet

Elhunyt Kertész Erzsébet, több mint félszáz történelmi nőalakról írt regény József Attila-díjas szerzője.

MTI Kult

Jövő Háza: programigazgató már van

Szabó Szergejt nevezte ki a Jövő Háza programigazgatójának a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatója. Az HBO, a Lucent Technologies és a Malév Rt. után került most a kulturális-informatikai projektbe.

Kult

Hogyan lett Jesuából Krisztus

A keresztény húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe. Vajon hogyan alakultak ki, több mint négy évszázad alatt, az ezzel kapcsolatos dogmák? S vajon kik és miért nem hisznek ma sem a feltámadásban?

MTI Kult

Az IHM megvette a Millenárist

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 100 százalékos tulajdonában lévő Kisrókus 2000 Kft. megvásárolta a Millenáris Park idegen kézben lévő osztatlan közös tulajdonait, csak a Zöld Péter játszótér marad más tulajdonában.

MTI/hvg.hu Kult

A botrányszerző sikere a Bolsojban

Noha a librettó szerzője a sokak által közellenségnek tekintett író, Vlagyimir Szorokin, a közönség tízperces tapssal díjazta a Rosenthal gyermekei című operát a moszkvai Nagy Színház (Bolsoj) szerdai bemutatóján. A premiert egy Kreml-hű ifjúsági mozgalom és nacionalista képviselők hasztalanul igyekeztek megakadályozni.

Kult

Ungarische emberek

A németek hol operettes, hol szomorkás Magyarország-képének megalapozásában az irodalom is ludas, de az évszázadok során ennél azért sokfélébb és olykor meglepőbb képet alkottak német és osztrák írók a magyarokról - derül ki egy nemrég publikált német kutatásból.

MTI Kult

Mibe kerül a külföldi kulturális reprezentációnk?

Idén 3,1 milliárdot költünk 18 külföldi magyar kulturális intézet működésére. Az NKÖM helyettes államtitkára az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt számolt be az intézetek helyzetéről.

A címlapról ajánljuk