MTI Kult

Hamis levél miatt feljelentést tett a színházigazgató

Hamísított elektronikus levélben értesítették a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházat, hogy a társulatot felvették az Európai Színházi Unióba (UTE), ezért Stefán Gábor igazgató feljelentést tett a zalaegerszegi rendőrkapitányságon - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.

MTI Tech

Nem versenytársa a digitális média a nyomtatottnak

A digitális média nem öli meg a nyomtatottat, az internetezők nem fordítanak hátat a lapoknak, és még a társadalom újdonságok iránt fogékony csoportjai is erősen kötődnek a papíralapú kiadványokhoz - oszlatott el három közkeletű tévhitet csütörtöki előadásában Gábos Zsuzsa, a Szonda Ipsos médiakutatási igazgatója.

hvg.hu Shake

Vámpírszex és véres csaták

A sok évszázados rettegés után a vérszívók faja egyre elegánsabb, divatosabb és elfogadhatóbb lesz. Mostanában már rapet is hallgatnak.

hvg.hu Kult

Harcsa Veronika útja a japán fülekhez és szívekhez

Harcsa Veronika magyar jazzénekesnő második lemeze alaposan befutott Japánban. A mostani sikerhez a talajt az első album készítette elő, amely - akkor még meglepetésre - egy mega-bolthálózat listáinak élén landolt a vokális jazz kategóriában.

Kult

Arab lantszerenád magyar szinkronnal

Omar Bashir érdekes jelensége a magyarországi zenei életnek. A félig magyar, félig arab származású művész egész zenei személyiségét megosztja az európai és a közel-keleti mediterráneum között. Vonzódásainak izgalmas lenyomata volt legutóbbi koncertje. Ám sajnos a művészi-szakmai kompromisszumokat sem nélkülözte.

MTI Kult

Újabb döbbenetes rekord egy kortárs árverésen

Új rekord született a kortárs művek szerdai árverésén New Yorkban: Francis Bacon ír festő Triptych (Hármasoltár) című alkotása 86 millió dollárért (közel 14 milliárd forint) talált gazdára a Sotheby,s aukciós háznál.

MTI Kult

Freud kövér aktját rekordáron ütötték le

Közel 34 millió dollárért (mintegy 5,5 milliárd forintért) kelt el Lucian Freud német származású brit festőművész egy alkotása a Christie's árverésén New Yorkban. Ez a legnagyobb összeg, amelyet élő művész alkotásáért valaha fizettek.

MTI Kult

Elhunyt Jeszenszky Endre

Életének 84. évében, hosszantartó betegség után szerdán elhunyt Jeszenszky Endre koreográfus, balettmester, a dzsessztánc magyarországi műfajalapítója - tudatta Csermely György, a Jeszenszky Alapítvány elnöke, a Váci Jeszenszky Balett igazgatója.

hvg.hu Kult

Gyújts fényt!

Shine A Light! Scorsese Stones-filmje a magyar mozikban. A hölgy egy kissé bogaras: Kylie Minogue a Sportarénában. Sőt, inkább vigadjunk: a Klezmatics a Millenárison. Tünet Együttes: Te szemét! – nagytakarítás a Moszkva téren. Mozgás! Pete Tong, a BBC dj-je a Deák téri metróban. Bahrtalo! (Jó szerencsét!) - új magyar film a mozikban. Zajterápia: Kim Cascone hangperformansza a KIBU-ban. Kóda: a Pannon Filharmonikusok sorozatzárója a MÜPA-ban. Programok egy hétre a hvg.hu-tól!

MTI Kult

Meghalt Robert Rauschenberg

Nyolcvankét éves korában meghalt Robert Rauschenberg amerikai festő- és kollázsművész - közölte az alkotó galériája.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

PANKKK: vita 28 millió körül

A kortárs hazai popzenei színtéren senkinek se jó? A befutottak nem tudnak annyira befutni, hogy lépést tartsanak a költségekkel? A kezdők nem tudnak annyi pénzhez jutni, hogy utolérjék a befutottakat? Vihar a PANKKK lemeztámogatási pályázata körül. Miért kaptak népszerű, évtizedes csapatok is?

MTI Gazdaság

Művészkartell: jelentősen mérsékelték a bírságot

Másfél millió forintra mérsékelte a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésében azt a 26,5 milliós versenyhatósági bírságot, amelyet három művészeti egyesületre szabtak ki még 2005-ben kartellezés miatt - közölte a Gazdasági Versenyhivatal.

MTI Kult

Az OKM beszáll a Cannes-i magyar jelenlétbe

A magyar filmesek 61. Cannes-i Filmfesztiválon való jelenlétét 38 millió forinttal támogatja az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) - közölte Hiller István szakminiszter a szerdán kezdődő franciaországi seregszemle kapcsán tartott budapesti sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Felére csökkentené a hajléktalanok számát az új miniszter

Egyre fiatalabb és alacsonyabb iskolázottságú emberek élnek az utcán, konstans krízishelyzetben - mondta Szűcs Erika, az új szociális és munkaügyi miniszter Macskássy Izolda festőművész jótékonysági kiállításának megnyitóján a Benczúr Házban. A kiállítás bevételét az utcán élő alkotó művészek támogatására fordítják.


A címlapról ajánljuk