Útelágazódás – ilyen volt az idei Sziget
Kult

Útelágazódás – ilyen volt az idei Sziget

Sok szempontból volt határvonal az idei Sziget, vagy pontosabban: az idei év a Sziget számára. Legalább három fontos ponton hozott változást 2017 a fesztivál, a fesztivált szervező cég és céget vezetők számára. Felmerültek bennünk mindenféle kérdések, egyáltalán nem költőiek. Elmondjuk, hogyan láttuk az idei Sziget Fesztivált, de megkérdeztük mindezekről a Sziget cégvezetőjét, Kádár Tamást is, akivel a Sziget Fesztivál utolsó estéjén, pillanatokkal az End Show előtt találkoztunk.

Kult

Agymosás és politikai paranoia eredetiben

Az immáron másodjára vászonra vitt Mandzsúriai jelölt hazai premierjével egy időben jelent meg a film alapjául szolgáló, 1959-ben íródott Richard Condon-regény. A politikai agymosást egy fiktív alvóügynök történetével párhuzamba állító mű mondanivalójából nem sokat veszített.

Kult

Block és New York arcai

Senki nem használja érzelmek, reakciók kifejezésére olyan zseniálisan az "Ó" szócskát regényeiben, mint a feszes...

Interjú

Interjú Fassang László orgonaművésszel

Harminc éves, de már elhozta a világ két legnagyobb orgonaversenyének első díját. Többéves párizsi tanulmányok után hazaköltözött, jelenleg a Nemzeti Hangversenyterem orgonaépítési munkálatait felügyeli, Spanyolországban tanít, lemezt készít és koncerteket ad. Szombati, Batthyány téri koncertje előtt beszélgettünk Fassang László orgonaművésszel.

Kult

Bono: rockhérosz vagy politikai jófej?

A U2 zenekar énekese megasztár, akár Mick Jagger, vagy Paul McCartney. Közben azonban harmadik világbeli országok adósságainak elengedéséért és a nemzetközi AIDS-küzdelem pénzügyi forrásaiért lobbyzik a vezető politikusoknál. Összefér ez a két szerep? A zenekar szerint sem mindig.

Kult

Megtalálták az elsüllyedt Atlantiszt

Robert Sarmast amerikai kutató vasárnap jelentette be, hogy úgy gondolja, megtalálta az elsüllyedt Atlantisz maradványait a Földközi-tengerben.

Kult

Závada a Művész Szalonban

Vasárnap délelőttönként a Madách Színház Szalonjában finom, polgári időpontban, finom, polgári kávé és sütemény...

Kult

Hétvégi litera-túra

Csütörtök Ezen a napon Budapest az irodalomrajongóké; egymást érik a programok.

Kult

Mi a zene mostanában?

A hazai internetes rádiózás élcsapata, a ParaRadio a digitális zenei undergroundba kalauzolja a hallgatóságot.

Kult

Szövetségbe forrt aukciósházak

A nemzetközi aukciós piacon egyedülálló szereplőnek számít az International Auctioneers (IA), nyolc különböző ország egy-egy jelentős, gyakran piacvezető aukciósházának laza szövetsége. A Műértő című lap munkatársa az IA elnökével, Cyril Kollerrel beszélgetett.

A címlapról ajánljuk