HVG Hetilap

Botticelli-azonosítás Londonban

A szenzációként tálalt, s rögtön meg is kérdőjelezett esztergomi Botticelli kapcsán sokakat foglalkoztat, miként azonosítható egy-egy alkotás szerzője. A művészettörténet a firenzei festő esetében is szolgál meglepetésekkel.

hvg.hu Kult

Egy fotó alapján 10-15 évig a rács mögött

A Ludwig Múzeumban nemrég véget ért kortárs fotográfiai kiállításon a közönség megismerhette Taryn Simon nevét, és ezért megérte elmenni. Az amerikai fényképész szerint a fotográfia képessége, hogy összemossa az igazságot és a fikciót, egyike a leglenyűgözőbb tulajdonságoknak, de amikor ezt rosszra használják, az komoly, néha halálos következményekkel jár.

MTI/hvg.hu Kult

Múzeumok Éjszakája: több mint ezer program országszerte

Ezernél is több programmal várja országszerte a közönséget ma éjjel a Múzeumok Éjszakája; az ötödik alkalommal megrendezendő eseménysorozat keretében a fővárosban hatvan, vidéken pedig csaknem száz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők.

MTI/hvg.hu Kult

Kisvárdán játszanak a határon túli magyar színházak

Ismét Magyarországon mutatják be az évadbeli produkcióikat a határon túli magyar nyelvű színházak. A fesztiválnak, amely a tizenkilencedik a sorban, ezúttal is Kisvárda ad otthont. A hvg.hu tippjei a hétvégére!

MTI Kult

Forog a legújabb James Bond-film

Bár a hidegháborúnak régen vége, James Bond megállíthatatlan. A 22. James Bond-filmet Marc Forster rendezi, a rendíthetetlen 007-es ügynököt pedig immár másodszor Daniel Craig személyesíti meg.

MTI Kult

Hiller szerint szombaton nem érdemes aludni

Ezernél több programmal várják a közönséget szombaton az idei, immár ötödik Múzeumok Éjszakáján országszerte, a nagyszabású eseménysorozat keretében a fővárosban hatvan, vidéken pedig csaknem száz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők - közölte Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

"A Nyugat illata tisztítószer-szag volt"

Ki hinné, hogy egy Indiában, a hetvenes években született művésznek hasonló tinédzserkori éléményei vannak, mint amilyenek nekünk, a Kádár-kori Magyarországon voltak? Sarnath Banerjee képzőművész jó mesélő: talán ezért is rajzol képregényeket. Életéről, munkáiról, Európa és India viszonyáról beszélgetett vele a hvg.hu.

MTI Tech

Jelcin emlékére elnöki könyvtárat létesítenek

Könyvtárat létesítenek a független és demokratikus Oroszország első elnökének, Borisz Jelcinnek az emlékére, mely a tervek szerint iratritkaságok millióit tárja a nagyközösnég elé most először.

MTI Kult

60 ezer látogatóra számítanak a soproni Volton

A szervezők 60 ezer látogatóra számítanak a július 4. és 7. között Sopronban tartandó jubileumi Volt fesztiválon, amelyen olyan külföldi sztárzenekarok is fellépnek, mint az amerikai The Roots és a Korn, valamint a brit Prodigy - mondta el Lobenwein Norbert főszervező az esemény helyszínén tartott szerdai sajtótájékoztatón.

hvg.hu/MTI Kult

A hőség városa

Múzeumok Éjszakája: egy éj, amikor minden rendben van a magyar kiállítótermekben. Tori Amos: csendes szupersztár. The Cult: a legeslegkomolyabb rockbanda Budapesten. Múzsák a Körzőgyárban! Animációs filmnapok Kecskeméten. A Zene Ünnepe: forró ritmusok a hőségriadóban. No Man's Land: elektro ünnep Egerszalókon. Minden, ami mozgás: táncbiennále Győrben! Programok ínyenceknek a hvg.hu-tól!

MTI Kult

Garas Dezső nem veszi át a Karinthy-gyűrűt

A Magyar Rádió Karinthy-gyűrűjének alapítása óta most történik meg először, hogy elmarad a rangos kitüntetés évente szokásos átadása - írja keddi számában a Népszabadság.

hvg.hu Itthon

Képmagnóra vettem, ahogy gumiztál

Sorozásra megyek, előre tekerem a kazettát, gumizok a csajokkal – kifejezések, amelyek 10-15 évvel ezelőtt még nem hangzottak idegenül, ma már azonban egyre kevesebben használják, sőt felnövőben van egy lassan szavazó korú generáció, amelyik talán sosem használta. Ön mit felejtett, és mit kell néhanapján elmagyaráznia egy-egy értetlenkedő tekintet miatt?


A címlapról ajánljuk