A Mamma Mia! 2-ben annyi a D-vitamin, hogy receptre kellene felírni
Kult

A Mamma Mia! 2-ben annyi a D-vitamin, hogy receptre kellene felírni

Maradt elég „feldolgozatlan” sláger a folytatásra? Nem maradt. Érdekel ez valakit? Dehogy érdekel! Az ABBA-dalokkal és gyermeki odaadással éneklő-táncikáló-bohóckodó világsztárokkal hódító megasiker második része ugyanolyan ellenállhatatlan, mint az első volt. Kritika.

MTI Kult

A MAHASZ a letöltések alapján is listáz

Először kerültek fel az internetes letöltések alapján is zeneszámok a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének (MAHASZ) TOP 40-es slágerlistájára - közölték a MAHASZ, a ProArt és négy zenei webáruház képviselői.

MTI Kult

Bodrogi Gyula a nemzet színésze lett

Bodrogi Gyula Kossuth-díjas kiváló és érdemes művészt választották meg a közelmúltban elhunyt Darvas Iván helyére a nemzet színésze cím viselői csütörtökön.

hvg.hu Kult

Majdnem fekete

Mielőtt csaknem feketére égnénk a napon, a hvg.hu menedéket kínál: programok, fesztiválok, események országszerte. Sötétkékmajdnemfekete; egy új spanyol film a mozikban. Fekete, majdnem dark: Kasabian a PeCsában. Tökéletes jazz-elegy, sötét öltönyök, őrületes imprók: Medeski, Martin, Wood és Scofield! Daliás idők: történelemidézés Győrött. Mi a közös a lamantinban és a jazzben? Kiderül Szombathelyen! 80-as évek revisited: ska tábor kivilágos kivirradtig. Majdnem fekete zene: jazz a Bánki tavon.

MTI Világ

Elhunyt Domokos Géza író

Hetvenkilenc éves korában Marosvásárhelyen elhunyt Domokos Géza, a közismert író, szerkesztő, politikus, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egyik alapítója, a szövetség első elnöke.

MTI/hvg.hu Kult

Fiatal, hazai animációs nyerte a kecskeméti fesztivált

A 8. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált (KAFF) nagydíját Ducki Tomek, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2006-ban végzett művésze kapta Életvonal című számítógépes animációjáért, amely az első filmje. A fiatal alkotót máris az újjászülető hazai animáció nagy reménységének, s akár a diák-Oscarra is esélyesnek tartják.

MTI Kult

A New York Times elismerően ír a Fehér tenyérről

Pszichológiailag átütő erejű, kemény és gyönyörű drámaként méltatta a The New York Times Hajdu Szabolcs Fehér Tenyér című játékfilmjét, amely néhány napja látható a manhattani mozikban.

MTI Kult

Megdőlt a Múzeumok Éjszakája tavalyi látogatócsúcsa

A Múzeumok Éjszakájának tavalyi 200 ezres látogatói csúcsát meghaladták az idei számok. Az előzetes adatok szerint; országszerte csaknem 235 ezren voltak kíváncsiak az ez évi programokra a hétvégén - tájékoztatott az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) hétfőn.

HVG Hetilap

Botticelli-azonosítás Londonban

A szenzációként tálalt, s rögtön meg is kérdőjelezett esztergomi Botticelli kapcsán sokakat foglalkoztat, miként azonosítható egy-egy alkotás szerzője. A művészettörténet a firenzei festő esetében is szolgál meglepetésekkel.

hvg.hu Kult

Egy fotó alapján 10-15 évig a rács mögött

A Ludwig Múzeumban nemrég véget ért kortárs fotográfiai kiállításon a közönség megismerhette Taryn Simon nevét, és ezért megérte elmenni. Az amerikai fényképész szerint a fotográfia képessége, hogy összemossa az igazságot és a fikciót, egyike a leglenyűgözőbb tulajdonságoknak, de amikor ezt rosszra használják, az komoly, néha halálos következményekkel jár.

MTI/hvg.hu Kult

Múzeumok Éjszakája: több mint ezer program országszerte

Ezernél is több programmal várja országszerte a közönséget ma éjjel a Múzeumok Éjszakája; az ötödik alkalommal megrendezendő eseménysorozat keretében a fővárosban hatvan, vidéken pedig csaknem száz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők.

MTI/hvg.hu Kult

Kisvárdán játszanak a határon túli magyar színházak

Ismét Magyarországon mutatják be az évadbeli produkcióikat a határon túli magyar nyelvű színházak. A fesztiválnak, amely a tizenkilencedik a sorban, ezúttal is Kisvárda ad otthont. A hvg.hu tippjei a hétvégére!

MTI Kult

Forog a legújabb James Bond-film

Bár a hidegháborúnak régen vége, James Bond megállíthatatlan. A 22. James Bond-filmet Marc Forster rendezi, a rendíthetetlen 007-es ügynököt pedig immár másodszor Daniel Craig személyesíti meg.

MTI Kult

Hiller szerint szombaton nem érdemes aludni

Ezernél több programmal várják a közönséget szombaton az idei, immár ötödik Múzeumok Éjszakáján országszerte, a nagyszabású eseménysorozat keretében a fővárosban hatvan, vidéken pedig csaknem száz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők - közölte Hiller István oktatási és kulturális miniszter.


A címlapról ajánljuk