szerző:
MTI

Jumurdzsák gyűrűje címmel készít interaktív filmet és kalandjátékot Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéből Pierrot, az egri önkormányzat játékszoftver-pályázatának győztese; a produkció forgatása megkezdődött - jelentette be a város polgármestere szerdán.

A regényt és a várost népszerűsítő pályázatot az Európa kulturális fővárosa program keretében írta ki az önkormányzat - mondta Nagy Imre. A cél olyan szórakoztató és igényes játék elkészítése volt, amely felkelti a város iránti érdeklődést és több látogatót vonz - tette hozzá a polgármester.

A pályázat nyertese a tulajdonában lévő Private Moon Studios szakembereivel a játék eddig még igen ritka formáját választotta: interaktív filmet és kalandjátékot készít Egerről és a török elleni harcról szóló regényből.

Pierrot, aki egyben a történet forgatókönyvírója, a sztori lényegéről elmondta: egy amerikai újságíró Egerben tölti szabadságát és mindenféle megoldandó rejtéllyel találkozik. Ennek kapcsán kalandos úton fel kell göngyölítenie Gárdonyi életét, a regény történetét, és mindennek helyszíne a mai Eger.

Az interaktív filmet a város harminc helyszínén forgatják, többségében az egri Gárdonyi Géza Színház színészeivel. A főszereplő Görög László és Jordán Adél, játszik benne Bárdy György (Várkonyi Zoltán emlékezetes filmjében Jumurdzsákot alakította) és Pásztor Erzsi is. A film rendezője Komlós András, operatőre Árva László, a különleges panoráma-technika D. Varga Tamás nevéhez fűződik.

A DVD-lemezen forgalmazott, asztali számítógépen alkalmazható kalandjáték 20-25 órás "elfoglaltságot" ad használójának, és egyszerre egy egész család játszhat vele - tette hozzá Pierrot.

A választott forma alkalmas arra, hogy külföldön is forgalmazzák a játékot, illetve internetes változat is készül belőle - mondta. A produkció a tervek szerint márciusra készül el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!