szerző:
MTI

3,5 millió dolláros (714 millió forintos) rekordáron kelt el egy 300 éves Stradivari hegedű.

A világhírű olasz hangszerkészítő 1707-ben alkotta meg a zeneszerszámot, amely a New Yorki Sotheby's galéria árverésén mindössze öt perc alatt kelt el.

A szervezők azt remélték, hogy 1,5 és 2,5 millió dollár (305 és 509 millió forint) közötti áron veszik majd meg a hangszert, arra nem számítottak, hogy a névtelen vásárló 3,5 millió dollárt ajánl érte.

A The Hammernek (kalapácsnak) elnevezett hegedű eladása előtt a The Lady Tennant  tartotta a rekordot, a szintén Stradivari mester készítette remekmű két millió dollárért (408 millió forintért) talált gazdára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Rekordáron kelt el Stradivari egyik hegedűje

Rekordáron, több mint kétmillió dollárért kelt el pénteken a Christie's aukciós ház New York-i árverésén Antonio Stradivari egyik hegedűje. Soha ennyi pénzt nem fizettek még ki egyetlen egy hangszerért.