szerző:
MTI

Fél órával később kezdődött az előadás az Operaházban, mert a szakszervezet húszperces figyelmeztető sztrájkot tartott.

Az előzetes bejelentésnek megfelelően húszperces figyelmeztető sztrájkot tartottak szombat este az Operaházban A nürnbergi mesterdalnokok díszbemutatója kezdetén.

A darab az eredetileg meghirdetett délután öt óra helyett fél órával később kezdődött emiatt.

Rotter Oszkár, a szakszervezet és a sztrájkbizottság vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a hétszáz fős operaházi szakszervezet tagjainak többsége részt vett a figyelmeztető akcióban.

Hegyi Árpád Jutocsa, a Magyar Állami Operaház főigazgatója korábban jogellenesnek minősítette a szakszervezet sztrájkját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Kult

Operaház: modernizáció, bármi áron

A Magyar Állami Operaház modernizációs programjának bizonyos elemei sértik a dolgozók érdekeit, ezért természetes az érdekképviseleti szervezetek fellépése - mondta Hegyi Árpád Jutocsa főigazgató parázs hangulatú sajtótájékoztatóján. Úgy fogalmazott, hogy "filozófiai vita" folyik közte és mások között.

MTI/hvg.hu Kult

Operabalhé: a közalkalmazotti tanács is Hegyi ellen

Hegyi Árpád Jutocsa főigazgató és az általa kinevezett vezetői gárda visszahívását kezdeményezték Bozóki András kulturális miniszternek írt levelükben a Magyar Állami Operaház Közalkalmazotti Tanácsának tagjai.