Skandináv Ház nyílik Budapesten

2006. július 17., hétfő, 13:15 • Utolsó frissítés: 2006. július 19., szerda, 15:24
Szerző:


Szeptember 3-án nyílik Budapesten a Skandináv Ház, amelynek célja hogy népszerűsítse a skandináv kultúrát Magyarországon és erősítse az érintett országok közti kapcsolatokat.

Vigyázat: a Skandináv Ház egyelőre virtuális, hiszen a Skandináv Ház Alapítvány első rendezvényeinek a Budavári Művelődési Ház ad otthont (Budapest, Bem rakpart 6.), egyelőre nem létezik a ház, mint különálló épület. Az I. kerületi művelődési Házban teret szeretnének adni családi és gyerekprogramoknak, művészeti, irodalmi előadásoknak és kiállításoknak.

Nyelvtanfolyamok megszervezése is szerepel a tervek között: dán, svéd, norvég és izlandi nyelv oktatása magyaroknak, illetve magyar nyelv tanítása itt élő skandinávoknak.

A kezdeményezés célja, hogy Budapesten kialakulhatna egy olyan magyar-skandináv közösség, amelynek keretében érdekes programokon vehetnek részt az ott élő skandináviai emberek és a Skandináviához kötődő magyarok.


Skandináv Ház nyílik Budapesten
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X