szerző:
MTI

Szeptember 3-án nyílik Budapesten a Skandináv Ház, amelynek célja hogy népszerűsítse a skandináv kultúrát Magyarországon és erősítse az érintett országok közti kapcsolatokat.

Vigyázat: a Skandináv Ház egyelőre virtuális, hiszen a Skandináv Ház Alapítvány első rendezvényeinek a Budavári Művelődési Ház ad otthont (Budapest, Bem rakpart 6.), egyelőre nem létezik a ház, mint különálló épület. Az I. kerületi művelődési Házban teret szeretnének adni családi és gyerekprogramoknak, művészeti, irodalmi előadásoknak és kiállításoknak.

Nyelvtanfolyamok megszervezése is szerepel a tervek között: dán, svéd, norvég és izlandi nyelv oktatása magyaroknak, illetve magyar nyelv tanítása itt élő skandinávoknak.

A kezdeményezés célja, hogy Budapesten kialakulhatna egy olyan magyar-skandináv közösség, amelynek keretében érdekes programokon vehetnek részt az ott élő skandináviai emberek és a Skandináviához kötődő magyarok.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Kult

Skandináv design-hetek magyar kiállításokon

A skandináv designról mindannyiunk fejében él valamiféle kép. Többnyire sztereotíp: a skandináv design visszafogott, funkcionalista, minimalista. Aztán ha konkrét példákat kellene mondanunk, némileg bajban volnánk, s tízből kilencen a világszerte ismert svéd bútoráruházlánc nevét mondanánk. Másról, többről van szó.

Gazdaság

Jönnek a skandinávok

A jelenlegi három mobilszolgáltató mellett a dán TDC, valamint a svéd Tele2 nyújtott be pályázatot a harmadik generációs mobilszolgáltatásra - közölte Pataki Dániel a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke.

Gazdaság

Újabb skandináv fapados repül Budapestről

Koppenhágába, Oslóba és Stockholmba is repül jövő februártól a Sterling norvég fapados légitársaság, amely múlt szerdán kezdte értékesíteni a jövő évi járataira szóló jegyeket.