szerző:
hvg.hu

Nemzetközi színtéren is debütál Goda Krisztina filmje, a Szabadság, szerelem. A filmet, amely iránt máris rangos nemzetközi forgalmazók érdeklődnek, levetítik többek között a washingtoni Fehár Házban is.

George Bush amerikai elnök is a magyar film nézői között lesz, miután Goda Krisztina rendező és Andrew G. Vajna producer alkotása a magyar filmek közül elsőként meghívást kapott a Fehér Házba - adja hírül a kultura.hu.

A Fehér Házban október 29-én történő bemutatkozás előtt már megkezdi nemzetközi szereplését a film: október 11-én a Golden Globe-díj odaítélésére jogosult, Hollywoodba akkreditált újságírók tekinthetik meg.
A filmet meghívták New Yorkba a Lincoln Center októberi filmfesztiváljára, Los Angelesbe, Bostonba, Chicagóba, Londonba, Párizsba, Moszkvába és Tel Avivba.

Az elmúlt hetekben a világ legnagyobb forgalmazó cégeinek képviselői jöttek Budapestre, hogy még a vágószobában megnézzék a nem végleges változatot: komolyan érdeklődik a Fox, a Sony Classics, a Regency, a Focus és a Paramount Classics valamint rajtuk kívül a Weinstein Company, az a cég, amely számos független film világsikeréhez járult már hozzá.

A Szabadság, szerelem 2006. október 23-án kerül a magyar mozikba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Kult

Elkezdődött Andy Vajna 56-os filmjének forgatása

Hónapokig tartó előkészületek után vasárnap megkezdődnek Andy Vajna producer Szabadság, Szerelem című filmjének forgatási munkálatai - közölte a forgalmazó InterCom. A film rendezője a Csak szex és más semmi című romantikus vígjátékot jegyző Goda Krisztina.

Mozi TOP 10 Budapest

Remekül debütált a Csak szex

Harry Pottert ugyan nem tudta letaszítani a trónról, de közel 30 ezer nézőjével máris csúcsokra tör a Csak szex és más semmi című magyar film! Az elsőfilmes Goda Kriszta a filmsznobok szerint is remek vígjátékot készített. A mozik amúgy is csúcsrajártak a héten, közel 150 ezer néző és 137 milliós összbevétel a fővárosban.

MTI Kult

Andy Vajna szerint még nem vagyunk filmbarátok

Magyarország a világ egyik legizgalmasabb, legvonzóbb filmes központja lehet, de ehhez filmbaráttá kell válnia - mondta Andy Vajna producer az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán.