szerző:
MTI

A kortárs művészetek fesztiválját rendezik meg május 23. és június 1. között Székesfehérváron.

A fesztivál a már hagyományos programok mellett több újdonsággal várja a látogatókat. Ilyen új program lesz az Első látásra című rendezvény, amellyel lehetőséget teremtenek a még fel nem fedezett művésztehetségek, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció tanszék hallgatóinak a bemutatkozásra. Ugyancsak újdonság az első székesfehérvári középiskolás tablókiállítás, amely a helyi "tablóművészek" happeningje lesz.

Új magyar művésztelepek, új magyar művészkolóniák címmel indít sorozatot a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény. Elsőként a mezőszemerei Nyílt tér alkotótelep munkájával és az ott készült alkotásokkal ismerkedhetnek meg a fesztivál résztvevői.

Eddig nem nagyon ismert oldaláról mutatkozik be Újházi Péter Munkácsy-díjas festőművész, aki Vasaim címmel a Kecskeméti Alkotótelepen készült vasplasztikáit mutatja be. Kiállítást rendeznek Kis Róka Csaba, Szántói Zoltán, Vén Zoltán képeiből, Móser Zoltán fotóiból, de lakástextil- és falikép-bemutatót is láthat a közönség. Ismét megrendezik a művész zászlók hagyományos belvárosi bemutatóját, valamint a fűnyíró akciót, amelynek eredményeként úgynevezett "land art" művek készülnek.

A képzőművészeti programokat filmvetítések, koncertek, irodalmi programok egészítik ki.