szerző:
MTI

Világszerte nyolcmillióan látták eddig a BODIES... A kiállítás című tárlatot, amely május 24-én nyílik Budapesten, a VAM Design Centerben.

Valódi emberi testekből készült, újszerű, polimeres eljárással tartósított preparátumokat tanulmányozhatnak a látogatók a tárlaton, amely május 24-én nyílik. 
 
Az érdeklődők estközelből vehetik szemügyre az emberi test csontvázát, izomzatát, légző, keringési és egyéb rendszereit. Látható lesz például egy egészséges tüdő, s mellette egy dohányzó ember kátránytól megfeketedett tüdeje. Az emberi szöveteket folyékony szilikonnal itatták át, vegyszerekkel kezelték és ezzel a testet vagy annak részeit megszilárdították.

Roy Glover, a Michigani Egyetem nyugalmazott sejtbiológia professzora, a BODIES... A kiállítás orvos-főigazgatója azt mondta, hogy ennek a tárlatnak az ismeretterjesztő hatása felbecsülhetetlen. Az orvosok már évszázadok óta valódi emberi testeken tanulmányozzák a szervezet felépítését és működését, s most ezzel a kiállítással lehetővé vált, hogy maga az ember is betekinthessen a test rejtelmeibe.

Kult

Művészet és lifestyle határán

A berlini székhelyű LUMAS egy fotókat gyűjtő házaspár szerény magánvállalkozásaként indult. Négy év alatt nőtte ki magát a világ legnagyobb, művészfotók és digitális technikával készült műalkotások kis példányszámú kópiáinak értékesítésével foglalkozó hálózatává. Interjú egy művészeti vállalkozás sikeréről és buktatóiról.