szerző:
hvg.hu

Szombaton rendezik meg Pakson az amatőr zenekarok országos fesztiválját, amelynek legjobbjai fellépési és stúdiómunka-lehetőséget is kapnak a nyeremények mellett.

A 12. Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál szervezői szerint a versenyzők számára a szakmai útmutatás a legértékesebb, ennek hiányában az amatőr együttesek közül sok bomlik fel.

Mint arról Ruff Ferenc szervező beszámolt, a tehetségkutatóra olyan zenekarok jelentkezhettek, amelyek még nincs lemezük. Hozzátette: az elmúlt években 50-60 csapat nevezett, az idén pedig 52 együttes jelentkezett a megméretésre, közülük 18 formáció léphet színpadra szombaton. A közönség tíz rock-, három dzsessz- és öt popzenekart láthat a paksi művelődési központ színháztermében.

A zsűri elnöke Papp Gyula, a Mother Funker együttes vezetője, a Skorpió és a Dinamit volt billentyűse lesz, a bíráló bizottságban helyet foglal Póka Egon basszusgitáros is, a Hobo Blues Band és a P. Mobil egykori tagja.

A szervező hozzátette, hogy a szakmai iránymutatás mellett értékes tárgyjutalmakat, stúdiómunka- és fellépési lehetőségeket kapnak a tehetségkutató legjobbjai. Emellett a pécsi rockmaratonon is viszontláthatja a közönség a megmérettetés legjobbjait.

Ruff Ferenc kifejtette: az országos fesztiválon korábban feltűnt indulók közül némelyek megtalálták az útjukat. Példaként említette a várpalotai Vad Fruttik zenekart, amelyet idén Fonogram-díjra is jelöltek. Rajtuk kívül a pécsi 30Y és az Angliát is megjárt kaposvári The Puzzle együttest emelte ki a szervező a befutottak közül. De a paksi fesztiválon hangzott el először nagy nyilvánosság előtt például Bereznai Péter szerzeménye, a Rövid utazás, amely aztán Rúzsa Magdi lemezének címadó dala lett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!