szerző:
MTI

A nemzetbiztonságra való tekintettel az amerikai védelmi minisztérium bezúzatta a katonai hírszerzés egy volt ügynökének háborús visszaemlékezéseit.

A St. Martin's Press kiadónak a könyvből már kinyomott 9500 példányát hivatalos személyek jelenlétében semmisítették meg a múlt héten, az eljárás 47 ezer dollárba került - közölte hétfőn a Pentagon szóvivője. Anthony Shaffer könyve, az Operation Dark Heart című kötet az eredeti tervek szerint augusztus 31-én jelent volna meg, a volt ügynök Afganisztánban töltött idejéről írt benne. A szerző ügyvédje az ügy kapcsán elmondta, a hadsereg egy részlege előzőleg elolvasta és jóváhagyta a kéziratot, a védelmi minisztérium azonban később meggondolta magát, és visszavonta korábbi döntését, mondván, hogy a dokumentum titkos információkat tartalmaz.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!