szerző:
MTI

Neves sztárok, mint például a Take That együttes és Robert de Niro részvételével kezdődik meg kedd este a 61. San Remó-i táncdalfesztivál, amely olaszok millióit ülteti öt estén át a tévéképernyők elé.

A könnyűzenei versenyen tizennégy már ismert művész és nyolc ifjú tehetség lép fel. A tengerparti kisváros Ariston színházában rendezendő dalverseny idején a gazdasági válság gondjai és a politikai viták is elcsendesülnek: Itália a televíziók képernyőin öt napon át a fesztivált követi; tavaly esténként tíz millióan nézték a műsort. 

A fesztivál házigazdája az olasz könnyűzene örökifjú énekese, a 66 éves Gianni Morandi lesz. A műsorvezetőt - a megszokott egy szőke, egy barna helyett - kivételesen két barna szépség segíti: az olasz televízióból ismert Elisabetta Canalis, aki George Clooney amerikai színész menyasszonyaként vált híressé, valamint az argentin származású olasz "reklámlány", Belen Rodriguez. A fesztiválon a nevetésért a humoristapár, Luca és Paolo felel. 

A fesztivál első két estéjén az úgynevezett big kategória versenyzői és a fiatalok mutatkoznak be. A nagy nevű olasz énekesek között színpadra lép Patty Pravo és Al Bano, aki tizenötödik alkalommal vesz részt a fesztiválon. 

Olasz lapbeszámolók szerint a zenekritikusok a televíziós tehetségkutató versenyt nyert Emma és az i Moda' együttes győzelmét jósolják. Csütörtök este a fesztiválon Olaszország egységének 150. évfordulóját ünneplik az elmúlt évtizedek legnagyobb San Remó-i slágereinek felidézésével, mint például az 1958-as győztes, Domenico Modugno énekelte Volaréval. Most sem hiányoznak a külföldi vendégek: ott lesz a tengerparti kisvárosban a tinédzserek kedvence, Justin Bieber, a Take That együttes és Robert De Niro amerikai színész is.