szerző:
MTI

Neves sztárok, mint például a Take That együttes és Robert de Niro részvételével kezdődik meg kedd este a 61. San Remó-i táncdalfesztivál, amely olaszok millióit ülteti öt estén át a tévéképernyők elé.

A könnyűzenei versenyen tizennégy már ismert művész és nyolc ifjú tehetség lép fel. A tengerparti kisváros Ariston színházában rendezendő dalverseny idején a gazdasági válság gondjai és a politikai viták is elcsendesülnek: Itália a televíziók képernyőin öt napon át a fesztivált követi; tavaly esténként tíz millióan nézték a műsort. 

A fesztivál házigazdája az olasz könnyűzene örökifjú énekese, a 66 éves Gianni Morandi lesz. A műsorvezetőt - a megszokott egy szőke, egy barna helyett - kivételesen két barna szépség segíti: az olasz televízióból ismert Elisabetta Canalis, aki George Clooney amerikai színész menyasszonyaként vált híressé, valamint az argentin származású olasz "reklámlány", Belen Rodriguez. A fesztiválon a nevetésért a humoristapár, Luca és Paolo felel. 

A fesztivál első két estéjén az úgynevezett big kategória versenyzői és a fiatalok mutatkoznak be. A nagy nevű olasz énekesek között színpadra lép Patty Pravo és Al Bano, aki tizenötödik alkalommal vesz részt a fesztiválon. 

Olasz lapbeszámolók szerint a zenekritikusok a televíziós tehetségkutató versenyt nyert Emma és az i Moda' együttes győzelmét jósolják. Csütörtök este a fesztiválon Olaszország egységének 150. évfordulóját ünneplik az elmúlt évtizedek legnagyobb San Remó-i slágereinek felidézésével, mint például az 1958-as győztes, Domenico Modugno énekelte Volaréval. Most sem hiányoznak a külföldi vendégek: ott lesz a tengerparti kisvárosban a tinédzserek kedvence, Justin Bieber, a Take That együttes és Robert De Niro amerikai színész is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!