szerző:
Független Hírügynökség

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából hétfőn átadták a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díjakat. Az elismeréseket Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől vették át a kitüntetettek a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A Magyar Köztársaság Kiváló Művésze-díjat hatan vették át: Andor Tamás Balázs Béla-díjas operatőr, Bács Ferenc Jászai Mari-díjas színművész, Bede Fazekas Csaba magánénekes, Morell Mihály festő- és szobrászművész, vágó; Páll Lajos festő- és grafikusművész, költő valamint Szász János Balázs Béla-díjas film- és színházi rendező kapta meg.

A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze-díjat Both András díszlet- és jelmeztervező, Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas szaxofonművész, Dózsa László színművész, rendező, Gyöngyössy Katalin Jászai Mari-díjas színművész, Harsányi Gábor Jászai Mari-díjas színművész vehette át.

Szintén ebben az elismerésben részesült Hauser Beáta Ferenczy Noémi-díjas textilművész, Kathy-Horváth Lajos zeneszerző, előadóművész, Kisléghi Nagy Ádám festőművész, L. Kecskés András lantművész, Nagy József táncművész, koreográfus, Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színművész, Senkálszky Endre színművész, rendező és Stefanovits Péter Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész.

A Magyar Köztársaság Babérkoszorúja-díjat Kovács István József Attila-díjas költő, műfordító, történész; Rostás-Farkas György József Attila-díjas író, költő, újságíró és Temesi Ferenc József Attila-díjas író, műfordító, színműíró kapta meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!