szerző:
MTI

Kistérségi közösségi napot és Palóc pikniket rendeznek Bátonyterenyén július 16-án, amikor a palóc ételek főzőversenyét is megtartják a Gyürky-Solymosi kastélyparkban.

A főzőversenyen a bátonyterenyei kistérség települései, civil szervezetei és cégei képviseltetik magukat, az egyetlen kikötés, hogy csak palóc és tájjellegű ételekkel nevezhetnek - mondta az MTI-nek Pierog Ferenc, a Bátonyterenyei Kommunikációs Iroda munkatársa. Délután egy 25 méteres asztalra teszik az elkészült palóc ételeket, a szakmai zsűri egyaránt vizsgálja majd az ízt, a minőséget és a tálalást.

A Palóc piknik jó hangulatáról a színpadon Tóth Tibor és Lengyel Judit gondoskodik örökzöld operettslágerekkel és musicaldalokkal. Miénk a színpad címmel bemutatják produkcióikat a kistérségi települések tehetségei is, majd Tolvai Renáta, a Megasztár 5 győztese és Szabó Ádám, a Csillag születik finalistája lép közönség elé.

A színpadi programok mellett lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, vidámpark és kirakodóvásár, de megmérik a kilátogatók vércukor- és koleszterinszintjét és vérnyomását is.