szerző:
MTI

Megszűnik a Rockmaraton: az ország meghatározó rockfesztiválját utoljára jövő nyáron rendezik meg a pécsi Malomvölgyi Arborétumban - adta hírül a Pécsi Újság internetes hírportál kedden.

A jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudják vállalni a fesztivál megszervezését - mondta Varga Zoltán operatív szervező. Szavai szerint bár egy "őrületesen jó buliról van szó", a kasszát eddig szinte sohasem zárták adósság nélkül. Rámutatott, jelenleg mintegy 10 millió forint tartozásuk van, és ezt nem szeretnék tovább növelni. "Külföldi fellépőket hívni 310-320 forintos eurónál egyébként is öngyilkosság" - jegyezte meg.

Hozzátette, a budapesti West Balkánban történt tragédia után hozott kormányrendelet sem kedvez a fesztiválnak, az engedélyezés ugyanis nemcsak a szórakozóhelyek, hanem a szabadtéri rendezvények tekintetében is szigorúbb lett.

Varga Zoltán kitért arra, hogy az idei Rockmaratont egyébként "rendben találták" a szakemberek, történetében komolyabb baleset még nem fordult elő. A szervező az idei fesztivállal kapcsolatban hangsúlyozta: "nem egy temetési menetről lesz szó". "Ahelyett, hogy sajnálkozunk a záróakkord felett, inkább készüljünk egy minden eddiginél zúzósabb Rockmaratonra" - mondta az Varga Zoltán a Pécsi Újságnak a 2012-es, utolsó fesztivál sikerében bízva.

A Rockmaratont idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg Pécsen. A fesztiválon a hazai rockélet kiválóságai mellett rendszeresen felléptek világhírű külföldi együttesek is. Ennek is köszönhető, hogy évente több tízezer érdeklődőt vonzott.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!