szerző:
MTI

Harry Houdini szerepében tér vissza a 2013-14-es évadban a Broadwayre Hugh Jackman - jelentették be a legendás mágusról a készülő musical producerei.

Hugh Jackman Harry Houdinit a világhírű illuzionistát játssza a Broadwayn a 2013-14-es évadban. Mint a bejelentéssel kapcsolatban kiadott közleményében fogalmazott: gyermekkora óta elbűvölte Harry Houdini élete és sok szempontból elmondható, hogy valójában egész életében erre a szerepre készült. 

A producerek szerdán elmondták: a musical szövegkönyvét az Oscar- és Emmy-díjas Aaron Sorkin (Az elnök emberei) írja. A magyar származású amerikai szabadulóművészről szóló darab zenéjét és dalait az Oscar- és Grammy-díjas Stephen Schwartz szerzi, a rendező pedig Jack O'Brien lesz. A musical várhatóan a 2013-14-es színházi évadban debütál.

A 43 éves ausztrál színész tavaly hatalmas sikert aratott a New York-i színházi negyedben egyszemélyes Hugh Jackman, Back on Broadway című műsorával. A bevételi rekordot döntő tízhetes előadássorozat a hét végén fejeződött be a Broadhurst Színházban. Csupán az utolsó héten több mint kétmillió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, az összbevétel pedig csaknem 15 millió dollárra rúgott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!