szerző:
MTI

Szombaton tartják Whitney Houston temetési szertartását abban a newarki templomban, ahol a későbbi popsztár gyermekkorában először énekelt - jelentette be a temetést intéző newarki temetkezési vállalkozás tulajdonosa kedden.

A 48 éves Houston múlt szombaton hunyt el egy Beverly Hills-i szállodában. A hivatalos szervek tájékoztatása szerint lakosztálya fürdőkádjában találtak rá, öntudatlan állapotban húzták ki a víz alól. A törvényszéki orvostani vizsgálat szerint receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg.

Houston Newarkban született, és az ottani New Hope baptista templom kórusában kezdett énekelni. A templom zenei programját évekig édesanyja, a Grammy-díjas gospel énekesnő, Cissy Houston irányította. Whitney keresztanyja pedig Aretha Franklin volt.

Whitney Houston első albumával hatalmas szenzációként robbant be a zenei életbe, és a nyolcvanas évek közepétől a kilencvenes évek végéig a világ legnagyobb sztárjai között tartották számon. A drogokkal és az alkohollal való küzdelme azonban nagy árat kívánt, egykor csodálatosan tiszta hangja reszelőssé vált, és számainak magasabb hangjait nem tudta kiénekelni.

A newarki temetkezési vállalkozás, a Whigham Funeral Home szóvivője kedden közölte, hogy a privát temetési szertartásra a New Hope templomban kerül sor szombaton, virrasztást azonban nem tartanak. Korábban felmerült, hogy a helyi nagy zenei arénában, a Prudential Centerben emlékeznek meg az énekesnőről, de elvetették a nyilvános búcsúztatás tervét. Houston testét hétfőn este szállították át repülővel Los Angelesből New Jerseybe. A sztár rajongói a halottasház előtt várták a szigorú biztonsági intézkedések közepette megérkező aranyozott halottaskocsit.

A soul és a pop egykori királynőjének halála mélyen megrázta a zenei világot, mindazokat, akik szerették a hangját. Várhatóan számos híresség vesz majd végső búcsút tőle a newarki szertartáson.

Houston az amerikai zenei élet legrangosabb díjátadóját, a Grammy-ceremóniát megelőző napon halt meg, a Beverly Hilton hotelben még aznap este megemlékeztek róla azon a koncerten, amelyen ő is részt vett volna. A vasárnapi Grammy-gála sztárjai is gyászolták a nagyszerű énekesnőt. Jennifer Hudson az I Will Always Love You című számot, Houston egyik leghíresebb dalát adta elő emléke előtt tisztelegve.

A legendás énekesnő maga is hat Grammy-díjat nyert és négyszáz további díjat is kapott negyedszázados pályafutása alatt. Szépsége és tehetsége a film világában is utat nyitott előtte, és első munkáját, a Több mint testőr sikerét további elismert alakítások követték.

Houston egyetlen gyermeke, Bobbi Kristina Brown, aki Bobby Brownnal kötött házasságából született, szintén Los Angelesben tartózkodott édesanyja halálakor. A 18 esztendős lány a történtek után rövid ideig kórházi ápolásra szorult.

Hétfőn a gyászolók virágokkal, léggömbökkel és gyertyákkal borították be a newarki New Hope templom környékét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!