szerző:
MTI

Bezárják Nagy-Britanniában az egy évszázada működő Twickenham filmstúdiót, ahol a közelmúltban A Vaslady és az Egy hét Marilynnel című produkció is készült. A felszámolást júniusig végrehajthatják – értesült a BBC Online.

A London környékén fekvő stúdió adminisztrációs vezetője, Gerald Krasner azt mondta, hogy az utóbbi három évben nagy veszteséget könyveltek el. Az alkalmazottak fele már elment, a többiek felmondási idejüket töltik.

Az 1913-ban megnyílt Twickenhamben számos klasszikus filmet forgattak, köztük 1932-ben a The Missing Rembrandt című Sherlock Holmes-filmet, később pedig a Help! és az Egy nehéz nap éjszakája című Beatles-filmeket. Roman Polanski Iszonyat és Michael Caine Alfie - Szívtelen szívtipró című produkciója ugyancsak ebben a stúdióban készült.

Spielberg a Hadak útján című Oscar-jelölt filmjén is dolgoztak a brit stúdióban, és Phyllida Lloyd A Vaslady című, Margaret Thatcherről szóló drámájának utómunkái szintén ott zajlottak, akárcsak a Michelle Wiliamsszel és Kenneth Branagh-val forgatott Egy hét Marilynnel felvételei.

"Szerintem szégyen, hogy a Twickenham bezár. Egyike a legöregebb stúdióinknak" - idézte a BBC Online a díszletek biztonságáért felelős Rupert Lloydot, aki A Vaslady című produkcióban is közreműködött. A filmipar amúgy is felszálló ágba került, érkeznek a munkák, nem úgy néz ki, hogy indokolt lenne a redőny lehúzása – tette hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!