szerző:
MTI

Megfilmesítik Yvonne, a hetekig tartó szökésével az elmúlt évben világhírnévre szert tevő bajor tehén kalandjait.

A nem mindennapi tehénről 2014-re készül el az animációs film Cow On The Run (Tehén szökésben) címmel - mondta el csütörtökön Michael Aufhauser, az Aiderbichl birtok tulajdonosa. Yvonne innen szökött meg 2011 májusában. 

Max Howard producer szeptemberben jelent meg a birtokon, februárban pedig alá is írták a szerződést. Az ötlet a Papa Löwe müncheni produkciós cégtől származik, amely Howarddal együtt harmincmillió euróval támogatja a projektet. 

Yvonne, az elkóborolt tehén
©

A filmkészítők szemében Yvonne igazi legendává vált. "Yvonne a Loch Ness-i szörnnyel és a jetivel került egy kalap alá. A tehén, aki szarvas akart lenni, igazán nem mindennapi dolog" - mondta el Aufhauser. 

A tulajdonos örült, hogy nem kell Yvonne-nak kamerák elé állnia, és újra elmennie az események helyszínére. Mint mondta, ebbe nem egyezett volna bele, de mivel animációs film készül, Yvonne háborítatlanul pihenhet a farmon.

A tehén 2011 májusában a felső-bajorországi vágóhíd felé tartó úton lépett meg, és bevetette magát az erdőbe. Yvonne nemzetközi hírnévre tett szert, Japántól Indián át Amerikáig mindenhol bekerült a hírekbe. 

Állatvédők heteken át hiába kutattak Yvonne után. A csaknem száz napon át tartó keresés szeptemberben ért véget, amikor Yvonne "magát feladva" betért egy udvarba. Az állat tulajdonosának munkatársai befogták a tehenet, majd Deggendorfban helyezték el, ahol békében él ma is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!