szerző:
hvg.hu

Fizetés nélkül maradtak Fábry emberei - írja a Blikk. A lap szerint erről nem a producerré avanzsált showman tehet.

Fábry Sándorral, illetve cégével, a Trisó Produkciós Kft-vel az MTVA évi 20 adásra, adásonként 15-18 millió forintért kötött szerződést - írja a Blikk.
Fábry pedig az állami tulajdonban lévő Millenáris Nonprofit Kft-vel gyártatja le a nevét viselő show-t, és rendszeresen ki is fizeti a számlát. A Millenáris viszont a lap információi szerint nem fizeti ki a produkción dolgozókat.

"Két hónapja készítjük a két hetente csütörtökönként futó műsort. A kezdetek óta nem kaptuk meg fizetésünket" - mondta egy, a neve elhallgatását kérő technikus a lapnak. "Az időnk nagyrészét elviszi a műsor, nincs lehetőségünk arra, hogy máshol is munkát vállaljunk" - mondta egy  világosítótó. Fábry nem akart nyilatkozni a Blikknek.

©

A Millenárisnál a  produkcióval foglakozó Varga Géza csak annyit mondott a lapnak, hogy nem illetékes a válaszadásban, a cégtől pedig senki nem akarta elmondani azt, miért nem kapnak fizetést a showt- készítő emberek.

Fábry február 2-i első adása a teljes népesség körében 741 ezer nézőt vonzott, a második, február közepén már csak 550 ezret, a harmadikat pedig már csak 510 ezren nézték. A főműsoridős show-t a köztévén két másik műsor is beelőzte, az m1 Híradója és  a Maradj talpon című, kora esti vetélkedő. Fábry korábban az RTL Klubon futó műsorával még átlagosan másfél millió nézőt ültetett a képernyő elé.
  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!