Az Európa Tanács filmdíját kapta Fliegauf filmje

2012. április 15., vasárnap, 15:59
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása nyerte el az Európa Tanács FACE-díját (Film Award of The Council of Europe) az isztambuli nemzetközi filmfesztiválon szombaton - értesült az MTI a Magyar Filmunió közleményéből.

A februári Berlinálén Ezüst Medvével díjazott magyar-német-francia koprodukcióban készült játékfilm rendezője személyesen vette át az elismerést. A strasbourgi székhelyű nemzetközi szervezet azon alkotásokat jutalmazza a díjjal, amelyek az emberi jogok jelentőségére irányítják a figyelmet. Az elismerés odaítéléséről nemzetközi zsűri dont, két éve adják át az isztambuli fesztiválon.

Csak a szél - előzetes
További videók

A Csak a szél című filmdrámát a 2008 júliusa és 2009 augusztusa között történt romák elleni merényletsorozat inspirálta. A film egy cigánycsalád egyetlen napját mutatja be kora hajnaltól késő éjszakáig. Az Alföldön forgatott film amatőr szereplőkkel készült, a mellékszerepekben hivatásos színészek is láthatók. Fliegauf Bence korábbi alkotótársaival dolgozott újra együtt: a film operatőre Lovasi Zoltán (Rengeteg), vágója pedig Xavier Box (Womb) volt. A film vezető producerei Mécs Mónika és Muhi András (Inforg-M&M Film).

A rendező ötödik játékfilmje nemrég a Távol-Keleten a hongkongi filmfesztiválon is bemutatkozott, és hamarosan Észak-Európa rangos seregszemléjén a koppenhágai CPH:PIX-en is látható lesz.


Az Európa Tanács filmdíját kapta Fliegauf filmje
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
  • Tovább romlott a bankok jövedelmezősége

    A bankszektor tavaly 217,6 milliárd forint, az előzi évinél 8,1 százalékkal kisebb adózott nyereséget ért el az előzetes adatok szerint - derül ki a PSZÁF honlapján...

  • HVG Hetilap Egyszer hopp

    A vártnál jobban növekvő pénztári vagyonoknak köszönhetően akár 100 milliárd forintot is bevihetnek az államkasszába a tb-rendszerbe tavaly visszatért tagok.

  • HVG Hetilap Kapunyitogatók

    Segítene a magánnyugdíjkasszák idősebb tagjain, ha az Országgyűlés újra kaput nyitna az állami nyugdíjrendszerbe.

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X