szerző:
hvg.hu

Jótékonysági rendezvényt szerveznek csütörtökön este a Bálint Házban a szociálisan hátrányos helyzetű és roma gyerekek fejlesztését, integrálását segítő Igazgyöngy Alapítvány megsegítésére.

Jótékonysági rendezvény lesz csütörtökön este az Igazgyöngy Alapítvány megsegítésére a Bálint Házban Budapesten. Az alapítvány kiemelten közhasznú civil szervezet, melynek elsődleges célja az alapfokú művészeti oktatás, a tehetséggondozás, a szociálisan hátrányos helyzetű és roma tanulók fejlesztése, integrációjuk elősegítése és továbbképzések szervezése. (L. Ritók Nóra, az alapítvány vezetője a hvg.hu-n vezeti blogját).

A rendezvényen többek között felolvasnak a Katona József Színház színészei és Palya Bea is zenélni fog. Az est házigazdája Dávid Ferenc, a Tilos rádió kurátora és műsorkészítője. Az esemény Facebook-oldalát itt érheti el.

A Bálint Házban április 22-ig láthatóak az Igazgyöngy Alapítvány képzésében résztvevő gyerekek képei. A belépő jelképes 700 Ft lesz, amit bárki kiegészíthet további adományokkal is. A bevételt teljes egészében az Igazgyöngy Alapítványnak adják át a szervezők.