Antonio Banderas fogja játszani Picassót

2012. április 21., szombat, 13:22
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Kiváló spanyoltudásának köszönhetően Gwyneth Paltrow Oscar-díjas amerikai színésznő alakítja Dora Maart, Pablo Picasso nagy szerelmét Antonio Banderas oldalán a Carlos Saura rendezésében készülő 33 días (33 nap) című filmben.

Az alkotásban Banderas játssza Picassót. A film azt a 33 napot öleli fel, amely alatt a spanyol festő tán leghíresebb műve, a Guernica elkészült. A rendkívüli festmény Guernica spanyol város bombázásának állít emléket, és egy 1937-es párizsi kiállításra készült.

Saura nemcsak rendezője, forgatókönyvírója is a filmnek. A forgatás várhatóan szeptemberben kezdődik. "Értékes, de nehéz ötlet, mert egy nagyon intim folyamatról, egy festmény születéséről szól" - fogalmazott az alkotás alapötletével kapcsolatban a világhírű művész.

A 33 días a Guernica születése mellett Picasso feleségéhez, Olga Koklovához, szeretőjéhez, Marie-Thérése Walterhez és a francia-horvát származású Dora Maarhoz fűződő kapcsolatát is bemutatja. A 80 éves rendező több francia és olasz színésznőt is kiszemelt Maar szerepére, de nem talált megfelelő jelöltet közöttük.

"Gwyneth Paltrow kiváló színésznő, alkalmas a szerepre, mert tökéletesen beszél spanyolul" - indokolta döntését. Emlékeztetett arra, hogy Dora Maar 15 évig élt Argentínában, így olyan színésznőre volt szüksége, aki kifogástalanul beszél spanyolul. Az amerikai színésznőt - aki egy ideig Spanyolországban tanult - Banderas ajánlotta a rendező figyelmébe. 

Saura eleinte úgy gondolta, lehetetlenség, hogy az amerikai filmcsillag elfogadja a felkérést, de a színésznő végül boldogan rábólintott az ajánlatra. Mint mondta, egy álma válik valóra azzal, hogy Spanyolországban forgathat.


Antonio Banderas fogja játszani Picassót
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X