szerző:
MTI

Kiváló spanyoltudásának köszönhetően Gwyneth Paltrow Oscar-díjas amerikai színésznő alakítja Dora Maart, Pablo Picasso nagy szerelmét Antonio Banderas oldalán a Carlos Saura rendezésében készülő 33 días (33 nap) című filmben.

Az alkotásban Banderas játssza Picassót. A film azt a 33 napot öleli fel, amely alatt a spanyol festő tán leghíresebb műve, a Guernica elkészült. A rendkívüli festmény Guernica spanyol város bombázásának állít emléket, és egy 1937-es párizsi kiállításra készült.

Saura nemcsak rendezője, forgatókönyvírója is a filmnek. A forgatás várhatóan szeptemberben kezdődik. "Értékes, de nehéz ötlet, mert egy nagyon intim folyamatról, egy festmény születéséről szól" - fogalmazott az alkotás alapötletével kapcsolatban a világhírű művész.

A 33 días a Guernica születése mellett Picasso feleségéhez, Olga Koklovához, szeretőjéhez, Marie-Thérése Walterhez és a francia-horvát származású Dora Maarhoz fűződő kapcsolatát is bemutatja. A 80 éves rendező több francia és olasz színésznőt is kiszemelt Maar szerepére, de nem talált megfelelő jelöltet közöttük.

"Gwyneth Paltrow kiváló színésznő, alkalmas a szerepre, mert tökéletesen beszél spanyolul" - indokolta döntését. Emlékeztetett arra, hogy Dora Maar 15 évig élt Argentínában, így olyan színésznőre volt szüksége, aki kifogástalanul beszél spanyolul. Az amerikai színésznőt - aki egy ideig Spanyolországban tanult - Banderas ajánlotta a rendező figyelmébe. 

Saura eleinte úgy gondolta, lehetetlenség, hogy az amerikai filmcsillag elfogadja a felkérést, de a színésznő végül boldogan rábólintott az ajánlatra. Mint mondta, egy álma válik valóra azzal, hogy Spanyolországban forgathat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!