szerző:
MTI

Saját szerzeményének dallamára ébredt fel a kómából Robin Gibb, a Bee Gees együttes egykori énekes-dalszerzője, akinek korábban alig tíz százalék túlélési esélyt adtak az orvosok.

A 62 éves zenész több mint egy hete esett kómába, és múlt szombaton tért magához. Gibb első klasszikus művének, a Titanic áldozatainak emlékére írt rekviemjének a dallamaira tért magához – ezt mondta a zenész fia, Robin-John Gibb.

Az énekes tüdőgyulladást kapott, emiatt a londoni központi kórházba került, így nem tudott részt venni a fiával közösen komponált Titanic-rekviem londoni premierjén sem. Gibb régóta rákban szenved, egy daganatot el is távolítottak a vastagbeléből, majd márciusban ismét megműtötték.

Fia szerint a szakemberek kevesebb, mint tíz százalék esélyt adtak Gibbnek a túlélésre. Családtagjai azonban kitartottak mellette, és minden nap beszéltek hozzá, illetve Bee Gees-nótákat játszottak le neki. A zenész orvosa szerint Gibb teljesen öntudatánál van és képes beszélni is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!