szerző:
MTI

Visszavontak egy online reklámot, amelyben Ashton Kutcher indiai férfit alakít, mert egyes nézők rasszistának nevezték a hirdetést.

A 34 éves amerikai színész a Popchips új reklámarcaként négy rövid reklámklipben alakított négy különböző, jellegzetes karaktert. A hirdetések közül csak az ellen érkezett panasz, amelyben a barna bőrűre maszkírozott Kutcher egy Rádzs nevű bollywoodi producert játszik, aki "a szerelmet keresi".

A Popchips szóvivője elmondta: a reklámot kifejezetten azzal a céllal készítették, hogy a paródiák vidámságot fakasszanak, nem volt szándékukban sem sztereotípiákat gyártani, sem bárkit is megsérteni. Vállalata reméli - tette hozzá a szóvivő -, hogy az emberek megértik, milyen szellemben készült a produkció, és tetszeni fog nekik.

A további három reklámvideó, amelyekben a Két pasi meg egy kicsi új sztárja divatőrültet, drogfüggőt és tetovált motorost alakít, fennmaradt a világhálón. Kutcher egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!