szerző:
hvg.hu

A Die Hard ötödik részének csernobili jeleneteit az egykori szegedi orosz laktanyában, a Szegedi Tudományegyetem öthalmi kollégiumának szomszédságában forgathatják - írja a szegedma.hu.

Az m1 Híradó beszámolója szerint Szeged mellett is forgatnak majd. Az egyik volt szovjet laktanyában a csernobili kísértetváros, Pripjaty mását építik fel. Mivel Szeged környékén egy volt orosz laktanya épülete áll ma is, nem nehéz kitalálni, hogy az Öthalmi úti laktanyaépületről lehet szó - írja a szegedma.hu. A komplexum kétségtelenül megfelelő lehet ilyen célra, hiszen legutóbb katasztrófavédelmi gyakorlatnak is helyszíne volt.

A filmhez a díszlet beszerzése is könnyebbnek bizonyult itthon, mint Hollywoodban. Az 1970-ben felépített város soha át nem adott vidámparkjának díszleteit a pécsi vidámpark retro játékai közül válogatták a filmesek, de szóba került az óriáskerék elszállítása is.

A híradások szerint a „Die Hard 5.” bemutatóját 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!