Szeged mellett lehet a hollywoodi Csernobil

2012. május 07., hétfő, 09:26
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A Die Hard ötödik részének csernobili jeleneteit az egykori szegedi orosz laktanyában, a Szegedi Tudományegyetem öthalmi kollégiumának szomszédságában forgathatják - írja a szegedma.hu.

Az m1 Híradó beszámolója szerint Szeged mellett is forgatnak majd. Az egyik volt szovjet laktanyában a csernobili kísértetváros, Pripjaty mását építik fel. Mivel Szeged környékén egy volt orosz laktanya épülete áll ma is, nem nehéz kitalálni, hogy az Öthalmi úti laktanyaépületről lehet szó - írja a szegedma.hu. A komplexum kétségtelenül megfelelő lehet ilyen célra, hiszen legutóbb katasztrófavédelmi gyakorlatnak is helyszíne volt.

A filmhez a díszlet beszerzése is könnyebbnek bizonyult itthon, mint Hollywoodban. Az 1970-ben felépített város soha át nem adott vidámparkjának díszleteit a pécsi vidámpark retro játékai közül válogatták a filmesek, de szóba került az óriáskerék elszállítása is.

A híradások szerint a „Die Hard 5.” bemutatóját 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették.


Szeged mellett lehet a hollywoodi Csernobil
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X