szerző:
MTI

Májustól Méhes László a révkomáromi Jókai színház új főrendezője. A Jászai Mari-díjas művész vendégrendezőként már többször is bizonyított a Jókai színházban - közölte Botik Linda, a színház közönségszervezője hétfőn az MTI-vel.

Méhes László, aki korábban a budapesti József Attila Színház főrendezője, majd igazgatója volt, jelenleg már harmadik darabját - Gogoltól A revizort - rendezi a Komáromi Jókai Színházban. Május eleji kinevezése előtt, még vendégrendezőként, 2009 nyarán a nagy sikert aratott Primadonnákat, majd később A régi nyár című operettet vitte színre.

Az ünnepi évadban sokkal nagyobb feladatok várnak a 60 éves Komáromi Jókai Színházra, mint egy átlagos évadban - hangsúlyozta Tóth Tibor igazgató az MTI-nek, hozzátéve: ezért is volt számára fontos, hogy a munkatársak körét bővítsék. 

Mint elmondta, Méhes László elsődleges feladatai közé a próbafolyamatok előkészítése, az alkotói stábbal való kommunikáció tartozik majd. "Természetesen szeretném, ha egyéb művészi feladatokból is részt vállalna, hiszen Méhes László színházi szemléletmódja nagyon sok mindenben hasonlít az én látásmódomhoz, s azt gondolom, nemcsak velem találta meg a közös hangot, hanem a társulat színészeivel is" - mutatott rá Tóth Tibor.

A revizor próbái már zajlanak a komáromi teátrumban, a darab premierjét a tervek szerint június elsején tartják. Azt, hogy meddig marad műsoron - Botik Linda szerint - egyelőre nem lehet tudni: ez a darab sikerétől függ majd.

Méhes László színész, rendező 1961-ben született. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1983-ban végzett, majd a Vígszínházhoz szerződött. Színházi fellépései mellett film- és tévészerepei révén is ismertté vált, rendezéseivel is sikert aratott. A József Attila Színház főrendezője, 2010 júliusától pedig igazgatója volt, az angyalföldi teátrumot 2011. március 31-ig vezette.