Eurovíziós Dalfesztivál percről-percre

PERCRŐL PERCRE

Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Élőben követtük a bakui Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyen a Compact Disco másodikként lépett színpadra, hozva a magabiztos, energikus jelenlétet. Ez a 24. helyhez volt elég, az élen a svéd Loreen végzett, toronymagasan.

2012. május 27., vasárnap | 00:20

24. helyen végeztek a magyarok

Tizenkilenc pontot gyűjtöttünk össze, ez a 24. helyhez volt elég. Búcsúzóul a svéd győztes, Loreen énekel.

2012. május 27., vasárnap | 00:17

Utolsó etap: svéd győzelem, két pont a CD-nek a szerbektől

Olaszország 10 pontot adott Oroszországnak és 12 pontot Albániának. Szerbia 10 pontot adott Svédországnak és 12 pontot Macedóniának. Két pontot kaptunk a szerbektől, ezzel 23-ak vagyunk. Németország 10 pontot adott Szerbiának és 12 pontot Svédországnak. Oroszország 10 pontot adott Azerbajdzsánnak és 12 pontot Svédországnak. Magyarország 10 pontot adott Németországnak és 12 pontot Svédországnak. Izrael 10 pontot adott Spanyolországnak és 12 pontot Svédországnak. Írország 10 pontot adott Németországnak és 12 pontot Svédországnak.

 

2012. május 27., vasárnap | 00:12

Az elődöntőben is csak kullogtunk, épphogy továbbjutottunk

Gundel-Takács Gábor megkapta az elődöntős sorrendet, amit csak most hoztak nyilvánosságra. Ebből kiderült, hogy a keddi elődöntő 18 produkciójából a tizedik lett a Compact Disco.

2012. május 27., vasárnap | 00:11

Majdnem száz ponttal vezet Svédország, már szinte biztos a győzelem

Az orosz babushki a második, a szerbek a harmadikok az összesítésben

2012. május 27., vasárnap | 00:08

Még a finnektől sem kaptunk pontot

Dánia: 10 pont Németország, 12 pont Svédország

Litvánia: 12 pont Svédország

Spanyolország: 10 pont Románia, 12 pont Svédország

Finnország: 10 pont Észtország, 12 pont Svédország

Grúzia: 10 pont Azerbajdzsán, 12 pont Litvánia

 

 

2012. május 27., vasárnap | 00:03

Vezetnek a svédek, a magyaroknak nem szórják a szavazatokat

Izland 10 pontot adott Észtországnak és 12 pontot Svédországnak. Svédország 10 pontot adott Szerbiának és 12 pontot Ciprusnak. Norvégia 10 pontot adott Szerbiának és 12 pontot Svédországnak. Litvánia 10 pontot adott Svédországnak és 12 pontot Azerbajdzsánnak. Észtország 10 pontot adott Németországnak és 12 pontot Svédországnak.

2012. május 26., szombat | 23:59

"Valószínűleg sírni fogok" - Loreen a félidőben

Félidőben interjút készítettek Loreennel, aki fölényesen vezeti a versenyt. Az azeri műsorvezető megkérdezte tőle, hogy mit csinál, ha megnyeri. "Valószínűleg sírni fogok" - válaszolta a svéd, majd visszakérdeztek, hogy ugye a boldogságtól, de ezt már nem értette Loreen. Úgy reagált: "He???"

2012. május 26., szombat | 23:58

8 pont a szlovákoktól a Compact Discónak

Horvátország: 10 pont Bosznia-Hercegovina, 12 pont Szerbia

Szlovákia: 10 pont Észtország, 12 pont Svédország

Macedónia: 10 pont Szerbia, 12 pont Albánia

Hollandia: 10 pont Szerbia, 12 pont Svédország

Portugália: 10 pont Németország, 12 pont Spanyolország

2012. május 26., szombat | 23:54

Hallástalan Európa?

"Hallástalan Európa", "Ez a szavazás undorító", "Mennyire utálnak bennünket az európaiak", "Kezd megint igazságtalan lenni", "Megint megy a körbeszavazás" - a Compact Disco Facebook-oldalán fokozódik az elégedetlenség.

10 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. május 28., 11:37 vágtázó halottkém

Semmilyen szavazást nem kellene megváltoztatni. Magunkba kellene nézni leginkább és elsősorban.
Nem csak magunkkal kellene állandóan foglalkozni, meg magunkat sajnálni örökösen és fröcsögni másokra.
Az EDF ennek a hozzáállásnak a tükre.
Anno Friderika 4. lett, mégsem emeltük őt a vállunkra, sőt a fene-nagy-elismert-magyar-zeneszakma csaknem tönkretette őt.
Magdi 9. lett és megkapta a szakmai zsűri díját is a daláért. Az azóta indulók egyszerűen nem érnek fel Magdihoz és Friderikához. Sőt, Magdi és Friderika messze fölé magasodott a EDF színvonalának. (pedig Magdit anno nagyon kritizálta a magyar "szaksajtó", hogy nem a fesztiválra való a dala)
Azóta mit is csinálunk? Borzalmasan gagyi számokat (ami odavaló, na persze), giccses előadókat nyomatunk, túlspirázott performanszokkal operálunk, és fröcsögünk mindenkire aki megmondja a véleményét, hogy nem tetszik.
A saját indulónkat toljuk, nyomjuk minden fórumon, pedig az EDF nem erről szól. Az EDF arról szól, hogy más ország indulójára kell szavazni, nem a saját országéra. Ki tudja jobban megfogni az országok szavazóit függetlenül politikától, nemzeti öntudattól, hovatartozástól. Erről szól az EDF. A svéd induló azért nyert, mert több országból őt érezték a szavazók magukhoz közel. Ő tetszett a legjobban mindenféle politikai, nemzetközi, etnikai hovatartozástól függetlenül. Olyan performance ami túlmutat határokon, nemzeteken, olyan "nyelven éneklés" ami egyetemes (nem az angolra gondolok(!) ami annyira sokakat megérint, hogy rászavaznak.
Loreen már a nevében is van valami álomszerű, a zenei hangszerelés is az, illetve a mozgás is olyan volt (kissé teátrális), de mindenképp elrugaszkodás a valóságtól, fantasy-szerű, elmosódott képi világú. Európának most erre volt szüksége. Nem a magyarokra. Ennyi, ez az EDF lényege.

2012. május 27., 12:32 Lancz Attila

"8 pont a szlovákoktól a Compact Discónak"...Óh, egek!... SZLOVÁKOKTÓL... hogy valaki ennyire ne figyeljen fontos részletekre! Főleg amikor abszolút nyilvánvaló, hogy a döntő 19 pontjából 17-et határon túli magyarok hozták össze, aminek köszönhetően a CD nem az utolsó helyen végzett. Szerencsére nem a HVG munkatársa kedvéért szavaztam. :(

2012. május 27., 10:58 József Farkas

Ezért nem kell inni előre a medve bőrére! A sajtó előzetesen győzelemről, de legalább is "előkelő" helyezésről áradozott./Igaz, hogy jelent meg cikk a plagizálás gyanújáról is -Bors -.
Mindegy spongyát rá /annyit is ért - megmondta a "dajcstomi" is /

2012. május 27., 10:22 Elek

Olyan jó, hogy Ti ezt a versenyt komolyan veszitek. Kell a cirkusz, hogy felejtsünk... Wolf Kati meg ez csapat... Többet szerepeltek most a közmédiában, mint Matolcsy... Éljen...
Ja, a HVG-s fiúk meg ügyesek. Má' lehet választani: percről perce és percről-percre. Most lefényképezem a képernyőt, s ebből készítek érettségi tételt, ha megengeditek. (Ne kérjetek pénzt érte..)

2012. május 27., 08:12 amo968

Megy a sírás-rívás, hogy így-úgy a szomszédok egymásra. Van egy pár szomszédunk nekünk is talán, szavazatunk meg alig. Ezen kellene elgondolkodni, meg reális célt kitűzni, az indított produkciónkhoz mérten, mert az 'isteni' Wolf Kati sem volt semmi, de ez a CD .....
Csiszár meg elmehet a hülyeségével, többre tartottam eddig sokkal, hogy az elődöntőben volt a gagyi, meg volt a CD. Látszik az eredményen, nem számoltam hányan végeztek előttünk a gagyik közül.

További 5 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Eurovíziós Dalfesztivál percről-percre
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X