szerző:
MTI

A főzeneigazgatót szeptember 21-én kellett kórházba szállítani váratlan megbetegedése miatt. Mára már el is hagyta a kardiológiai osztályt.

Gyorsan javul a csaknem három hete súlyos kardiológiai műtéten átesett Kocsis Zoltán főzeneigazgató állapota - közölte kedden a család és a Nemzeti Filharmonikusok igazgatósága.

Kocsis Zoltán már el is hagyta a kardiológiai osztályt. Jelenleg a rehabilitációra készítik fel.

A zongoraművész-főzeneigazgató ezúton is szeretné kifejezni köszönetét azért a sok jókívánságért, amely itthonról és külföldről, a művésztársaktól, barátoktól, közéleti személyiségektől és ismeretlenektől érkezett gyors és teljes felépülését kívánva - tolmácsolta Kovács Géza főigazgató.

Gyógyulásának a gondos orvosi ellátás mellett továbbra is alapvető feltétele a teljes nyugalom, ezért Kocsis Zoltán látogatókat csak legközelebbi hozzátartozói sorából fogadhat. A tervek szerint a karácsonyra meghirdetett Diótörő előadásokat már ő vezényli.

Kocsis Zoltánt váratlan megbetegedése miatt szeptember 21-én kórházba kellett szállítani. Még aznap sikeres kardiológiai műtétet hajtottak végre a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatóján.