szerző:
hvg.hu

Leleplezték a 113 éve lappangó Csontváry-festményt a Virág Galériában.

Az évtized kultúrtörténeti szenzációja, hogy előkerült egy 113 éve lappangó Csontváry-festmény. Virág Judit csütörtök délelőtt leplezte le a műtárgyat a Falk Miksa utcai galériájában. 

©

A festmény címe: Traui tájkép naplemente idején. Csontváry-Kosztka Tivadar 1899 és 1900 között készítette el a Trau nevű dalmát kisvárosban. Összesen öt képet festett ott, de ezidáig csak 4 volt ismert. Az ötödik most egy magángyűjteményből került elő.

©

A festményt december 16-án fogják elárverezni, 80 millió forintos kikiállítási áron, ami rekordnak számít. A festmény becsült értéke 130-240 millió forint között van, ami a legmagasabb a magyar árverések történetében.

©

A kép a Virág Judit Galériában 2012. december 1 -15-ig tekinthető meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!