szerző:
MTI

Cseh Tamás festményeiből, grafikáiból, filmjeiből, fotóiból, koncertplakátjaiból, lemezborítóiból és személyes tárgyaiból nyílt egynapos kiállítás kedden, a magyar kultúra napján, a művész 70. születésnapján az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK).

"Két évvel ezelőtt tettük közre a felhívásunkat, amelyben mindenkit arra kértünk, juttassák el hozzánk a Cseh Tamás életével és művészetével összefüggő archív felvételeket, amelyeket azóta is gyűjtünk, digitalizálunk, rendezünk és őrzünk" - mondta megnyitójában Szemerei Péter, az OSZK főigazgató-helyettese.

Zumbok Ferenc, a budai Várnegyed megújításáért felelős kormánybiztos az eseményen bejelentette, hogy a Fővárosi Törvényszék bejegyezte a Cseh Tamás Archívum Alapítványt. Hozzátette: terveik szerint megvalósul az a bizonyos "príma hely", amely méltó lesz Cseh Tamás hagyatékához.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!