ByeAlex a Black Sabbath gitárosával is versenyez

2013. március 06., szerda, 20:58
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi egyik számával indul a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon az örmény csapat.

A nagy hatású brit együttes alapító tagja elmondta, hogy a Dorians örmény rockbanda a Lonely Planet című dalával versenyez.

Iommi még a nyolcvanas évek végén került kapcsolatba Örményországgal, amikor a 25 ezer ember halálát okozó 1988-as földrengést követően segített az adománygyűjtésben. Amikor 2009-ben Örményországba látogatott, munkáját állami kitüntetéssel ismerték el. 

Bár a korábbi években sok kritika érte a dalfesztivált, továbbra is nézők tízmillióit szögezi a képernyők elé, és olyan zenei sztárok népszerűségét alapozta meg, mint a svéd ABBA együttes, amely Waterloo című számával nyerte meg a versenyt 1974-ben.

Tavaly Azerbajdzsán rendezte meg az Eurovíziós Dalversenyt, amelynek nyertese a svéd Loreen lett, ezért idén Svédország a rendezvény házigazdája.

A Black Sabbath 33 év után júniusban ismét új albummal jelentkezik. A 13 című lemezen Iommin kívül két további alapító tag, Ozzy Osbourne és Geezer Butler is zenél. Az együttes tavaly nagyszabású turnét is tervezett, ezt azonban meghiúsította, hogy Iomminál nyirokrendszeri daganatot állapítottak meg az orvosok, és megkezdődött a kezelése.


ByeAlex a Black Sabbath gitárosával is versenyez
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
  • Jövedelmezőbb lesz a pornó

    A kulturális járulék megszűnésével jelentősen csökken egyes iparágak és szolgáltatások adóterhelése: a pornóiparnak például 25 százalékos megtakarítást hoz a januártól...

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X