szerző:
MTI

A Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi egyik számával indul a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon az örmény csapat.

A nagy hatású brit együttes alapító tagja elmondta, hogy a Dorians örmény rockbanda a Lonely Planet című dalával versenyez.

Iommi még a nyolcvanas évek végén került kapcsolatba Örményországgal, amikor a 25 ezer ember halálát okozó 1988-as földrengést követően segített az adománygyűjtésben. Amikor 2009-ben Örményországba látogatott, munkáját állami kitüntetéssel ismerték el. 

Bár a korábbi években sok kritika érte a dalfesztivált, továbbra is nézők tízmillióit szögezi a képernyők elé, és olyan zenei sztárok népszerűségét alapozta meg, mint a svéd ABBA együttes, amely Waterloo című számával nyerte meg a versenyt 1974-ben.

Tavaly Azerbajdzsán rendezte meg az Eurovíziós Dalversenyt, amelynek nyertese a svéd Loreen lett, ezért idén Svédország a rendezvény házigazdája.

A Black Sabbath 33 év után júniusban ismét új albummal jelentkezik. A 13 című lemezen Iommin kívül két további alapító tag, Ozzy Osbourne és Geezer Butler is zenél. Az együttes tavaly nagyszabású turnét is tervezett, ezt azonban meghiúsította, hogy Iomminál nyirokrendszeri daganatot állapítottak meg az orvosok, és megkezdődött a kezelése.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!