szerző:

Bár ő kipróbálta volna, milyen együtt dolgozni, Znamenák István Jászai Mari-díjas színészt az elsők között menesztette a Nemzeti Színházból Vidnyánszky Attila. A színész az Örkényben folytatja.

"Szerettem volna kipróbálni, milyen együtt dolgozni vele. De ő azt mondta, neki ez nem menne. Nem esett jól, noha persze van ilyen. Elfogadtam a döntését, és sok sikert kívántam neki" – nyilatkozta a 168 órának adott interjújában Znamenák István Jászai Mari-díjas színész, aki 20 év kaposvári munka után, 2010-ben szerződött Alföldi Róbert társulatához.

Az interjú szinhaz.hu által közölt összefoglalója szerint a színművész azt mondta: nincs drámaian megrendülve. "Kaposvárott is átéltem már hasonló igazgatóváltást, csak ott az én hátamon csattogtatták az ostort. Vidnyánszky Attilával egyébként a kaposvári pályázati meghallgatáson találkoztam először: ő volt az az ember a bizottságban, aki csak ült, és nem szólt semmit. Második találkozónk most esett, amikor felmondott nekem" – mesélte Znamenák, aki a jövő évadtól az Örkény Színházban folytatja.

"A színház vagy jó, vagy rossz. Akármit mond, ő is jó színházat akar csinálni. S fordítsunk egyet a dolgon: ha konzervatív gondolkodású kollégáktól elvárjuk, hogy az Alföldi Róbert vezette színházban a legjobb tudásuk szerint végezzék a dolgukat, ez ellenkező esetben is így normális. Persze nyilván van egy határ, amelyen túl már bonyolódik a helyzet. Úgy már kicsit neccesebb, ha azt nézem, milyen emberek kerülnek Vidnyánszky Attila mellé a vezetésbe. De a negatívumok csupán a mérleg egyik serpenyőjét jelentik” – vélekedett a színész.

Znamenák szerint Alföldi Róbert Nemzeti Színháza jó úton volt afelé, hogy kivételesen jó társulattá váljon, de még nem ért célba, Alföldi vezetésével érdekes újabb öt év kezdődhetett volna.

Cikk megosztása
Címkék