szerző:
hvg.hu

Egy ABBA-újjáalakulás néhány éve 1 milliárd (!) dollárt is megért volna a popbiznisz irányítóinak. Ez még nem jött össze, viszont a svéd legenda egyik tagja új albummal jelentkezik.

©

A popzene történelmébe már beírta magát Agnetha Fältskog az ABBA tagjaként; most, 24 év után úgy döntött, visszatér. Szólóalbumán a Grammy-jelöléssel is rendelkező dalszerző-producerrel, Jörgen Elofssonnal dolgozott együtt, aki többek közt olyan előadóknak készített már lemezt, mint Britney Spears, Kelly Clarkson, Celine Dion vagy a Westlife. Másik segítője a szintén méltán elismert Peter Nordahl volt.

“Sosem gondoltam volna, hogy valaha újra énekelni fogok. De miután meghallottam az első három dalt, egyszerűen képtelen voltam nemet mondani!” -– mondta Agnetha újrainduló popkarrierje kapcsán. Az album neves közreműködői mellett az énekesnő hosszú idő után újra beveti dalszerzői képességeit is. “Nagyon-nagyon hosszú ideje nem írtam már dalt. Aztán leültem a zongorához, és egyszerűen csak úgy jött.”

Az album tavasszal jelenik meg, előfutára, a When You Really Loved Someone című szerzemény viszont már ebben a hónapban elérhető lesz.
 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!