szerző:
MTI/hvg.hu

Közzétették az interneten a szexbotránya miatt lemondott IMF-vezérről készülő amerikai film előzetese. A Welcome to New York című filmben Dominique Strauss-Kahnt Gérard Depardieu alakítja.

A szexjelenetekkel teli, technozenével kísért 1 perc 43 másodperces montázsban meztelen nők veszik körül az IMF-vezért, folyik a pezsgő, Strauss-Kahn orgiák főszereplője. Kiskosztümöt hordó, szigorú és eltökélt felesége pedig láthatóan harcra készen áll.

Anne Sinclairt Jacqueline Bisset brit színésznő alakítja. A szerepet eredetileg Isabelle Adjani játszotta volna, de a francia filmsztár végül arra hivatkozva elutasította a felkérést, hogy a forgatókönyv szerint a film rosszindulatúan feldúlja a történet két főszereplőjének magánéletét. 

A mocskos zsaru és a New York királya című filmeket is jegyző, radikalizmusáról ismert Ferrarát az IMF-vezér New York-i botránya ihlette meg: a francia politikus-közgazdászt 2011 májusában nemi erőszakkal vádolta meg egy manhattani szálloda alkalmazottja. A nagy port felkavaró ügyben a hatóságok felmentették ugyan, de az ügy miatt Strauss-Kahn távozott a Nemzetközi Valutaalap éléről, és francia államfői ambícióinak is búcsút kellett mondania. 

Az előzetes egyébként azzal ér véget, hogy a szobalány, Nafissatou Diallo belép a lakosztályba, Strauss-Kahn pedig a törülközőjét éppen maga köré tekerve kilép a fürdőszobából és meglátja őt.

A cannes-i fesztivál kezdetére időzített netes kiszivárogtatás szándékosságát a filmet gyártó és forgalmazó világcég, a Wild Bunch tagadta, s azt állította: az előzetes a potenciális külföldi forgalmazóknak készült a cannes-i filmpiacra, nem pedig a nagyközönség számára. Cannes-ban azonban többen is látták Vincent Maravalt, a Wild Bunch producerét egy étteremben, amikor a táblagépén mutogatta a botrányfilmnek ígérkező alkotás előzetesét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!