szerző:
hvg.hu

Másfél héttel az Alfred Stokesot alakító Paul Shane után a Csengetett, mylord? újabb szereplője is elhunyt: a Wilson kapitányt játszó Bill Pertwee 86 évesen halt meg hétfőn.

Bill Pertweet cornwalli otthonából mentőhelikopterrel vitték kórházba vasárnap, ahol hétfőn hajnalban halt meg családja körében – írja a BBC.

A színész a Nagy-Britanniában népszerű Az ükhadsereg (Dad's Army) című sorozatban tűnt fel, amelyben 1968-tól kezdve játszott, de szerepelt néhány Folytassa-filmben is.

A magyar nézők elsősorban a Csengetett, mylord? című sorozatból ismerhetik, amelyben ő játszotta Wilson kapitányt. A sorozat főszereplőjét, Alfred Stokesot játszó Paul Shane május közepén halt meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!