szerző:
hvg.hu

Legalábbis, ha az ember Budapestről indul. Ugyanis Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban lesz egy éjszakára ismét 1 forint 50 fillér egy gombóc fagyi. Sajnos csak régi érmékkel lehet fizetni a gombócokért, akinek ilyen nincs, öt forintért vehet egy gombóc fagyit. Más programok is várják a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján.

Fagyi 1 forint 50 fillérért, boszorkányégetés, Benczúr-kiállítás, egyperces maraton, "örkényes" képregényrajzolás – az idei Múzeumok Éjszakáján ezekkel a programokkal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum.

Az idei Múzeumok Éjszakája a múltidézés jegyében fog telni június 22-én: az egész belvárost megmozgató boszorkányper és boszorkaégetés mellett a fagylaltimádókra is gondol a Móra múzeum. A frissen nyíló Hideg nyalat című kiállítás apropóján ugyanis ismét 1,50-be kerül majd a fagyi, amit fagyiskocsiból fog árulni a Bagamérinek beöltözött cukrász a múzeum előtt. Aki tehát hideg nyalánkságra vágyik, az készüljön régi 1 forintos és 50 filléres érmével – de az se csüggedjen, aki nem tud így fizetni: ők ugyanis 5 forintért vehetik majd meg a fagyi gombócát.
 
A Móra múzeumban ezen az estén nyílik a Benczúr-kiállítás, melyen több mint harminc remekművet mutatnak be a nagyközönségnek. Emellett rendhagyó tárlatvezetésre is várják az érdeklődőket: Csenki Attila, a Dumaszínház és a Showder Klub humoristája tart rendhagyó tárlatvezetést az "Egyszer volt… az ősember" – kiállításban.
 
A Fekete-házban egyperces maratonra várnak minden Örkény-rajongót: a látogatók is felolvashatják kedvenc egyperceseiket a kiállítás termében. Emellett most először mutatják be a frissen a múzeum gyűjteményébe került, eddig ismeretlen Móra-kéziratokat.
 
A Kass Galéria is Örkénnyel készül: a képregény szerelmesei élő képregényrajzolás résztvevői lehetnek, ahol a rajzolókat az egyperces novellák inspirálják majd. A képregények Pataki Ferenc színművész felolvasása közben készülnek Örkény groteszk világának szellemiségében.
 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!