szerző:
MTI

Több mint 356 ezer látogatót vonzottak az idei múzeumok éjszakája programjai országszerte június 22-én.

Vidéken és Budapesten mintegy 356 ezer 465-en vettek részt a programokon. Budapesten a leglátogatottabb intézmény a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, az Iparművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Terror Háza Múzeum, a  Magyar Nemzeti Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum volt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken. 

Vidéken a kecskeméti Bozsó Gyűjtemény, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, az egri Dobó István Vármúzeum, a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, a szolnoki Damjanich János Múzeum, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ, a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye, a nyíregyházi Jósa András Múzeum, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, valamint a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum regisztrálta a legtöbb látogatót.

Az országos rendezvényt, amelyben 350 intézmény vett részt, az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága koordinálta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!