szerző:
MTI

Az elmúlt hétvégén is a Szörnyegyetem című animáció hozta a legtöbb bevételt az észak-amerikai mozikban. Bár a nyitóhétvégéhez képest majdnem a felére zuhant, a 46,1 millió dolláros bevétel még így is elég volt az első helyhez.

A második legnagyobb összegben, kereken 40 millió dollárért az egyik premierfilmre, a Sandra Bullock és Melissa McCarthy főszereplésével forgatott Női szervek című, csak felnőtteknek ajánlott bűnügyi komédiára váltottak jegyet az Egyesült Államokban és Kanadában.

A másik premierfilm, Az elnök végveszélyben Channing Tatummal, mint reménybeli titkosügynökkel és Jamie Foxx-szal, mint az amerikai elnökkel a főszerepben, a csalódást keltő negyedik helyen indított 25,7 millió dolláros bevétellel.

Brad Pitt zombifilmje, a Z világháború, amelyet két hete kezdtek vetíteni az észak-amerikai mozikban, második hétvégéjén 29,8 millió dollárral a harmadik helyen végzett. Az Acélember című szuperhősfilm még a harmadik hétvégéjén is majdnem 21 millió dollár bevételt hozott.

Az ötödik helyezés alatti filmek egyikének a bevétele sem érte el a 10 millió dollárt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!