szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elindult Magyarország első, kizárólag okostelefonon nézhető vígjátéksorozata, amelynek cselekményét a nézők is befolyásolhatják készülékeik segítségével. Így pedig egy bimbódzó szerelem is gyorsan tragikus véget érhet.

Férfi: Látom, hogy még nem rendeltél. Hadd segítsek neked a választásban! Ételkritikus vagyok.
Nő: Nem ismersz meg?
Férfi: Parancsolsz?
Nő: Ez hihetetlen! Te tényleg nem emlékszel rám.

A szappanopera folytatása ezután a néző választásán múlik. Hogy mit válaszoljon a férfi, s hogyan folytatódjon a sztori, mi döntjük el az okostelefonunkkal.

©

A Chili vagy Mango című, kifejezetten mobilokra írt romantikus vígjátéksorozatban egy életművész ételkritikus (Poroszlay Kristóf) és egy lisztérzékeny cukrászlány (Michl Júlia) randivacsoráit követhetjük végig. A két szálon futó epizódokban kínosabbnál kínosabb helyzetekbe kerülnek, és hogy ezekből hogyan keverednek ki, az csakis rajtunk múlik. Egy-egy döntésnél néhány másodpercnyi gondolkodási idő után kétfajta lehetőség közül választhatunk az érintőképernyőn, az egyik csípősebb (lásd: chili), a másik szolidabb, "édesebb" (lásd: mangó), irányba viszi tovább az eseményeket.

A randevúpartnerek szerepében a kilencrészes első évad során láthatjuk majd Fullajtár Andreát, Trokán Nórát és Stefanovics Angélát is.

A készítők arra az alapötletre építkeztek, hogy a szitkom-nézők sok helyzetben máshogy alakítanák a történetet, mint ahogy azt a forgatókönyvírók gondolják, ezért most megadják nekik erre a lehetőséget.

A sorozat fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettek a gamificationre, azaz a játékos formába ültetésre, így a különböző opciók választásával csillagokat gyűjthet a néző, bizonyos számú csillag összegyűjtése esetén pedig kitüntetéseket is kaphat. Az ötletgazdák szerint ez a jutalomrendszer ösztönzően hat a számos történetvezetési lehetőség felfedezésére.

Ahogy azt Horvai Mátyás, a sorozat producere a hvg.hu kérdésére elmondta, a készítők alapos piackutatást végeztek az ötlet felmerülését követően, és meglepetésükre arra jutottak, hogy a világon jelenleg nem fut hasonló platformon működő széria. Egyedül egy cseh filmes próbálkozására bukkantak, de "nagyjából kétszáz nézővel rendelkező" projektjét nem igazán lehet műfaji elődnek tekinteni. A produkció két kreátora az idén rövidfilmjeikkel külföldi fesztiválokon versenyző Ipacs Gergely és Lőrincz Nándor.

Utóbbi elárulta, már vannak elképzeléseik a jövőbeli interaktív mobilsorozatok sztorijával kapcsolatban, többek közt egy rendőrségi kihallgatáson zajló eseményeket feldolgozó széria ötlete merült fel. Szerinte a Chili és Mango készítésével kapcsolatban a legnagyobb nehézség az egész évadon átívelő cselekmény építése, hiszen az alternatív történetszálak miatt sokféleképpen alakítható a karakterek fejlődése. A 9 epizód egyébként 72-féle sztorit rejt magában, ennyiféleképpen nézhetjük végig az összesen 164 percnyi anyagot.

A sorozat magánbefektetéssel készül. Jelenleg ingyenesen nézhető, de később – a nézettség és a potenciális hirdetők függvényében – fizetőssé válhat. A hetente érkező epizódokat a Google Play-en és az Apple Store-ban egyaránt elérhető FilmDrops nevű applikáció letöltése után lehet megnézni. Horvai szerint a külföldi nyitás is elképzelhető, elsősorban angol nyelvre szeretnék leszinkronizáltatni a Chili vagy Mangót, de esetleges külföldi alkotások elkészítésétől sem zárkóznak el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!