szerző:
MTI / hvg.hu

Szemerei Pétert, az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) eddigi általános főigazgató-helyettesét bízták meg az intézmény vezetésével - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön.

Sajó Andrea, az OSZK főigazgatója csütörtökön megkapta, majd az abban szereplő indoklás alapján elfogadta felmentését az intézményt fenntartó Emmitől - közölte a minisztérium.

Szombattól Szemerei Péter megbízott főigazgatói jogkörrel veszi át az intézmény vezetését. A jövőben ő felelős az OSZK üzemeltetéséért, problémáinak megoldásáért - írta a tárca közleményében.

Szőcs Géza, az Emmi korábbi kultúráért felelős államtitkára a csütörtökön megjelent HVG-ben nyilatkozik arról, hogy felkérték az Országos Széchényi Könyvtár felügyeletére. 

Azt is elmondta, hogy a felkérést elfogadta, ám ennél egyelőre nem jutott többre egykori munkahelyével, az Emmivel. A Magyar Pen Club jelenlegi elnöke kijelentette, a posztot várhatóan kormánybiztosként vagy miniszteri biztosként foglalhatja el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!