szerző:
MTI

Farbaky Pétert, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgató-helyettesét választotta az intézmény új vezetőjének csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes kinevezésre vonatkozó előterjesztését 28 igen szavazattal és 1 tartózkodással fogadták el.

A közgyűlés korábban Bodó Sándor főigazgató nyugdíjba vonulása miatt döntött a vezetői pályázat kiírásáról. A kiírás szeptember 27-én jelent meg, beadási határideje október 28-a volt, pályázatot egyedül Farbaky Péter adott be.

A pályázatot elbíráló szakmai bizottságba Baán László, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója; Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója; Vígh Annamária, az Emmi Közgyűjteményi Főosztályának vezetője; Deme Péter, a Pulszky Társaság elnöke; Saly Noémi muzeológus; Bordás Attila, a BTM Közalkalmazotti Tanács delegáltja, Labancz Károly, a BTM szakszervezeti delegáltja; Kenyeres István Budapest Főváros Levéltárának főigazgatója, valamint Orbán Gyöngyi, Németh Szilárd és Raduly József fővárosi képviselők kaptak meghívást.

A szakmai testület nyolc jelenlévő tagja október 31-én a pályázó személyes meghallgatása és benyújtott pályázata alapján egyhangúan támogatta Farbaky Péter főigazgatói megbízását.

Farbaky Péter 2014. január 1-jétől 2018. december 31-ig látja el a BTM főigazgatói feladatait, bruttó 766 ezer forintos havi illetmény megállapításával. A megbízás nem érinti a múzeumnál fennálló határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!