szerző:
hvg.hu

Életének 81. évében elhunyt Csala Zsuzsa.

Életének 81 évében meghalt Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész - közölték a Vidám Színpad vezetői szombaton. A színésznőt a Vidám Színpad saját halottjának tekinti. Az EMMI délutáni közleményében azt írta, osztozik a gyászban.

Csala Zsuzsára 16 évesen a gimnáziumi színjátszócsoport előadásán figyelt fel Pártos Géza, az ő tanácsára jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, amelyet nem végzett el, a harmadik évben eltanácsolták. 1954-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött, 1955-től 1960-ig az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott, majd 1960-tól 2000-ig a Vidám Színpad tagja volt.

©
Több száz színpadi és televíziós szerepet játszott el, filmen a Noszty-fiú esete Tóth Marival (1960), Nem szoktam hazudni (1966), És akkor a pasas (1966) című alkotásokban láthatta a közönség. Ő volt Ursula, Bubó doktor asszisztensnőjének hangja a Kérem a következőt című, nagy sikerű rajzfilmsorozatban. A külföldön élő magyarokat is számos turnén szórakoztatta Amerikától Ausztráliáig, kedvelt szereplője a Rádiókabarénak és egy időben ő volt a lottózás reklámarca és polgárőrként is dolgozott, gépkocsi-tolvajokat üldözött, s a Magyar rendőrnők Szervezete tiszteletbeli tagjának is megválasztották.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!