Meghalt Csala Zsuzsa színésznő

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Csala Zsuzsa;

Életének 81. évében elhunyt Csala Zsuzsa.

Életének 81 évében meghalt Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész - közölték a Vidám Színpad vezetői szombaton. A színésznőt a Vidám Színpad saját halottjának tekinti. Az EMMI délutáni közleményében azt írta, osztozik a gyászban.

Csala Zsuzsára 16 évesen a gimnáziumi színjátszócsoport előadásán figyelt fel Pártos Géza, az ő tanácsára jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, amelyet nem végzett el, a harmadik évben eltanácsolták. 1954-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött, 1955-től 1960-ig az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott, majd 1960-tól 2000-ig a Vidám Színpad tagja volt.

Fotó:

Több száz színpadi és televíziós szerepet játszott el, filmen a Noszty-fiú esete Tóth Marival (1960), Nem szoktam hazudni (1966), És akkor a pasas (1966) című alkotásokban láthatta a közönség. Ő volt Ursula, Bubó doktor asszisztensnőjének hangja a Kérem a következőt című, nagy sikerű rajzfilmsorozatban. A külföldön élő magyarokat is számos turnén szórakoztatta Amerikától Ausztráliáig, kedvelt szereplője a Rádiókabarénak és egy időben ő volt a lottózás reklámarca és polgárőrként is dolgozott, gépkocsi-tolvajokat üldözött, s a Magyar rendőrnők Szervezete tiszteletbeli tagjának is megválasztották.

Friss állások Jobline.hu
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X