szerző:
MTI

Öt évre újra biztos a Tabán mozi sorsa. Az együttműködési megállapodás keretében az önkormányzat évi ötmillió forintot biztosít a Budapest Film számára a mozi üzemeltetésére és fenntartására.

Tabán Kinotéka néven csütörtökön újra megnyílt a Tabán mozi a Budavári Önkormányzat és a Budapest Film ötéves együttműködési megállapodásának köszönhetően, amelyet a helyszínen írtak alá.

A néhány hónapos kényszerszünet alatt a tavaly decemberben bezárt Tabán mozi teljes belső tere megújult, a régi mozitechnika mellett a legmodernebb digitális vetítő- és hangrendszerrel ellátott termek várják újra a látogatókat.

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere (Fidesz) az ünnepélyes megnyitón elmondta: februári ülésén a kerületi képviselőtestület egyöntetűen szavazta meg a Tabán mozi támogatását. Az együttműködési megállapodás keretében az önkormányzat évi ötmillió forintot biztosít a Budapest Film számára a mozi üzemeltetésére és fenntartására. "Ez az összeg kellő kiegészítést ad ahhoz, hogy a minőségi filmkínálatot biztosítsuk" - hangsúlyozta a polgármester.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!