szerző:
HVG

A héten kerül a mozikba Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című dokumentumfilmje, amely a 2008–2009-es romagyilkosságok büntetőperét dolgozza fel. A HVG interjúja Hajdú Eszterrel.

Úgy próbáltam végigkövetni a tárgyalás mind a 167 napját, mintha fikció lenne. Igazából csak akkor engedtem magamhoz közel a történetet, amikor már a vágásnál tartottam – mondta a HVG-nek adott interjújában Hajdú Eszter, aki a romagyilkosságok büntetőperéről szóló Ítélet Magyarországon című filmet készítette.

Hajdú Eszter dokumentumfilmjének egyik különlegessége, hogy a film szereplői arcukat is adták. „Fura ezt mondani, de valamiféle érdekközösség alakult ki az áldozatok rokonai és a vádlottak között. Mindnyájan azt akarták, hogy a per dokumentálva legyen, mert azt remélték, hogy így csökken az ellenük elkövethető visszaélések lehetősége”.

A filmről további kulisszatitkokat a csütörtökön megjelenő HVG-ben olvashat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!