szerző:
MTI

A hagyományokhoz hűen az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében rendezik meg ma a 189. Anna-bált, amelyen tizennégy elsőbálozó füredi lány és közel negyven 18 éves lány is részt vesz.

A rendezvényre ötszáz főt várnak, melynek fővédnöke Trócsányi László igazságügyi miniszter, díszvendége pedig a város új kulturális partnertelepülése, Gyula lesz.

Balatonfüred hazai partnertelepülései - Gyula, Kecskemét, Debrecen és Szolnok - négy-négy fiatal párral képviseltetik magukat a bálon.

A báli menet szombaton a Vaszary Villa kertjéből indul, ahol a hölgyek nyakába akasztják a herendi porcelánszíveket, amelyek türkiz színe ezúttal a Balatont idézi. A bált megnyitó palotást az Operaház balettművészei táncolják. Éjfélkor mutatják be a bál szépét és két udvarhölgyét, akik vasárnap délelőtt tíz órától a Kisfaludy Színpadon lesznek láthatók, majd sétakocsikázásra indulnak a városban.

A hagyományok szerint az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kapnak ajándékba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!