szerző:
MTI

A Liszt Ferenc Kamarazenekar idén tavasszal a Budapest Music Centerben (BMC) háromrészes sorozatában olyan előadókat lát vendégül, mint Wolf Kati vagy Harcsa Veronika.

A sorozat első, február 20-i hangversenyén még a klasszikus zenénél marad Rolla János együttese. A koncert szólistája, Ittzés Gergely fuvolaművész Felix Mendelssohn d-moll hegedűversenyének fuvolaátiratát, valamint Frank Martin ritkán hallott, Ballada című művét adja elő a kamarazenekarral.

Április 2-án a népszerű dzsesszénekesnőt, Harcsa Veronikát látják vendégül, akivel Gershwin- és Enrico Pieranunzi-dalokat adnak elő a BMC-ben. A koncert másik vendége Varga Gábor klarinétművész lesz, aki Sebők Péter Klarinét kvintettjének zenekari átiratában működik közre szólistaként.

A sorozat május 22-i záró koncertjére a zenekar Wolf Péter szerzői estjével készül, amelyen a komponista lánya, Wolf Kati édesapja által írt dalokat énekel, Dienes Gábor oboa- és Balog József zongoraművész pedig Wolf Péter versenyműveinek szólistájaként lép fel az együttessel.

A szólóművek mellett a Liszt Ferenc Kamarazenekar olyan kamarazenekari darabokat mutat be a sorozatban, amelyek ritkán hangzanak el Budapesten, így például George Antheil Szerenád vonószenekarra, Peter Warlock Capriol Suite vagy Nino Rota Concerto per archi című művét.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!