szerző:
hvg.hu

A legendás színész máig pályafutása legnehezebb feladatának tartja Michael Corleone megformálását.

"A legnehezebb szerep amit valaha játszottam, Michael Corleone volt A Keresztapában. Nem gengszterként tekintettem rá; éreztem a hatalmat és a rejtélyes minőséget ebben a szerepben" – nyilatkozta a Guardiannek a hetvennégy éves színész.

Al Pacino azonban elárulta, a filmet gyártó stúdió, a Paramount egyáltalán nem bízott benne, és a lecsérélését fontolgatta – egyedül a rendező, Francis Ford Coppola tartott ki mellette. Ma már történelem, hogy az akkor még fiatal színészt ez a film tette igazi sztárrá, mint ahogy maga A Keresztapa sem lett volna akkora siker Al Pacino emlékezetes alakítása nélkül.

Al Pacino A Keresztapa első részében
©

A színész azt is elárulta, hogy bármennnyire is szeretné a sajtó, nincs semmiféle rivalizálás közte és Robert De Niro között. "Jól ismerem Bobbyt. Hasonló dolgokon mentünk keresztül a pályánk során. Tetszenek a komédiákban nyújtott alakításai is; színtiszta zsenialitás, amit csinál" – jellemezte kollégáját Al Pacino.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!